Haberler

İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru

İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru, herkesle diyaloga açık bir yapı oluşturacaklarını söyledi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru, herkesle diyaloga açık bir yapı oluşturacaklarını söyledi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) son kararnamesi ile Samsun Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı'na atanan Hüseyin Baş'ın yerine, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Aydın Cumhuriyet eski Başsavcı Vekili Mustafa Doğru, "Adaletin düzgün yürümesi bizim tek amacımızdır" dedi.

İzmir'e 1985 yılından beri gidip geldiğini belirten 50 yaşındaki Mustafa Doğru, Adalet Bakanlığı İş Yurtları Daire Başkanlığı görevi sırasında İzmir Adliyesi'nin açılış törenine katıldığını belirterek, "O dönem adliye binasının fiziki yapısı yeterli görünüyordu ama aradan geçen 10 yılda ihtiyaca cevap veremez hale geldi. İş gücü çok yüksek, oda sorunu var. Bina içinde ve dışında planlama yapacağız. Sorunların en aza indirildiği bir adliye olacak. Gelen vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmeti vermek istiyoruz" dedi.

"YASALAR NE DİYORSA O"

Göreve başladıktan sonra ilk olarak meslektaşlarından kendisine iletilen sorunları tek tek not aldığını ve bunları kısa sürede çözmek için çaba harcayacaklarını belirten Doğru, herkesle diyaloga açık bir yapı oluşturacaklarını söyledi. Tek ölçünün yasalar, mevzuatlar ve uluslararası hukuk normları olacağını kaydeden Sürdürülen soruşturmaların yasanın gerektirdiği şekilde devam edeceğini belirten Doğru, "Adaletin düzgün yürümesi bizim tek amacımız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Soruşturmalar yasal gereği neyse o şekilde yürütülecektir" dedi.

Öte yandan eski İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş'ın Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında Meclis'e gönderdiği fezlekenin usullere uyulmadığı ve bakanla ilgili kısmı dosyadan ayrılmadığı gerekçesiyle iade edilmesiyle ilgili kararın henüz İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaşmadığı öğrenildi.

MUSTAFA DOĞRU KİMDİR?

Bayburt Demirözü, Kars Merkez, Antalya Elmalı, Adalet Bakanlığı Tektik Hakimliği, Ceza ve Tevkif Evleri Personel Daire Başkanlığı,İş Yurtları Daire Başkanlığı, Aydın Cumhuriyet Başsavcıvekilliği görevlerinde bulunan evli ve iki çocuk babası Mustafa Doğru, 1986 yılında Ankara Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Mustafa Doğru Hüseyin Baş İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title