Haberler

İzmir CHP'nin İzmirli Roman Adayı, Çalışmaya Kendi Mahallesinden Başladı 1-

CHP'nin İzmirli Roman adayı, çalışmaya kendi mahallesinden başladı

CHP'nin, Türkiye'de ilk kez seçilebilecek şekilde aday listesinde gösterdiği Özcan Purçu, 8 Nisan Dünya Romanlar Günü'nde, kendi mahallesinde seçim startını verdi. Romanların yoğun olarak bulunduğu Tepecik Mahallesi'ne giden Purçu, burada vatandaşlarla bir araya geldi. Çocukken ihtiyaçlarını anlatmak istedikleri makam olarak hep kaymakamı bildiklerini söyleyen Purçu, 'Ben de kaymakam olmak istedim. Üniversiteyi bitirdim. Ama iyi ki olmamışım. Kaymakam olsam kendimi kurtaracaktım. Şimdi tüm Romanlar için mücadele edeceğim" dedi.

Her seçim döneminde oy istenen ancak onun sonrasında hatırlanmayan Romanların temsilcisi Özcan Purçu, ilk kez seçilecek bir sıradan CHP tarafından milletvekili adayı gösterildi. Dün milletvekili aday listelerinin çıklanmasının ardından İzmir birinci bölge 5'inci sıradan aday gösterilen Özcan Purçu, seçim çalışmalarına da 8 Nisan Dünya Romanlar Günü'nde start verdi. Romanlarla ilk olarak Atatürk Anıtı'na çelenk koyan Özcan Purçu, ardından da günlük hayatının önemli bir bölümünün geçtiği Tepecik semtindeki Roman mahallesine gitti. Burada sokakta yürüyen Purçu, bakkalından, tezgahta satış yapan kişiye kadar hemen herkesle konuştu. Onların önce tebriklerini kabul etti, ardından da sorunlarını dinleyip yardım sözü verdi.

İYİ Kİ HAYALİMDEKİ MESLEĞE SAHİP OLMAMIŞIM

Roman vatandaşlar arasında adaylığıyla farlı bir heyecan yarattığı gözlemlenen Özcan Purçu, çocukluğundan yaşadığı sorunlara hayalindeki meslekten yapmak istediklerine kadar hemen her konuda açıklamalarda bulundu. Naylon adır içerisinde doğduktan sonra çocukluğunun yine naylon çadırlarda geçtiğini anlatan Purçu, 'Özellikle okullar kapandıktan sonra yaz aylarında göçebe bir yaşamımız vardı. Annem ve babam sepet yapıp satar onunla da bizlerin geçimini sağlardı. Ben lise eğitimimin ardından, çocukluğumda büyüklerimiz hep çadırlarının naylonlarının değiştirilmesi için kaymakamdan yardım isterdi. Benimde alkımda Romanların en çok kaymakama işinin düştüğü olaya kalmıştı. Ben de hep kaymakam olmak istedim. Bunun için kamu yönetimini bitirdim ama bir türlü bu hayalimi gerçekleştiremedim. Sınavlarda başarılı oldum ama mülakatlarda hep elendim. Şimdi geriye dönüp baktığımda, iyi ki kaymakam olmadım diyorum. Çünkü kaymakam olsam kendimi kurtaracaktım. Ama şimdi artık Romanlar için mücadele edeceğim. Onların kurtuluşu için çareler üretmeye çalışacağım" dedi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurmaylarıyla birlikte önemli bir adım attığının da altını çizen Özcan Purçu, 'Romanlar 92 yıllık Cumhuriyet tarihinde ilk kez temsiliyet hakkı elde etti. Şimdi bende bunu gerçekleştireceğim. Artık bu benim görevim. Yüzde 6 oranlarına yaklaşan bir Roman oyu var. Ben bunu Türkiye genelinde CHP'ye gelmesi için mücadele edeceğim. Çünkü seçildikten sonra sadece İzmir'in değil, Türkiye'nin vekili olacağım. Ezilenlerin vekili olacağım. Zaten adaylığım, Romanlar arasında büyük bir memnuniyet getirdi. Türkiye'nin dört bir yanındaki Romanlar beni arayıp kutladı. Ağlayanlar oldu. Bana Romanların cumhurbaşkanısın diyen bile oldu. Artık bu desteğin CHP'ye gelmesi için mücadele edeceğim" dedi.

Hayatı boyunca hep ezilen dışlanan Romanlar ve halklar için mücadele ettiğini anlatan Purçu, seçimdeki sloganının da yine bu yönde olacağını, 'Eşit vatandaş, eşit yurttaş" sloganını kullanabileceğini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Özcan Purçu Türkiye Tepecik İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title