Haberler

İzmir CHP İzmir'de, Laiklik Protestoları Başlatıyor

CHP İzmir'de, Laiklik protestoları başlatıyorLaiklik için ışıklar yakılıp söndürülecekCHP İzmir İl Başkanlığı, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın Laiklikle ilgili sözlerini, 81 ilde aynı anda yapılan ortak açıklamayı okuyup protesto etti.

CHP İzmir'de, Laiklik protestoları başlatıyor

Laiklik için ışıklar yakılıp söndürülecek

CHP İzmir İl Başkanlığı, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın Laiklikle ilgili sözlerini, 81 ilde aynı anda yapılan ortak açıklamayı okuyup protesto etti. Ortak açıklamayı okuyan İl Başkanı Alaattin Yüksel, bir hafta süreyle her gece ışıkları bir gece yakıp söndüreceklerini, 5 Mayıs'ta İzmir Körfezi çevresinde, Laiklik zinciri oluşturacaklarını, söyledi. CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır ise 'TBMM başkanı kendi rızasıyla koltuğu terk etmelidir. Terk etmediği takdirde, halkımız demokratik haklarını kullanıp o koltuktan alaşağı etmeyi bilecektir" dedi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın Laiklik ilkesine yönelik sözlerine, tepkiler dinlemedi. CHP Genel Merkezi'nin aldığı karar doğrultusunda, 81 ilde ortak basın açıklaması yapıldı. İzmir'deki açıklamada da Karşıyaka Nikah Sarayı'nda gerçekleştirildi. CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Milletvekili Musa Çam, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanlarının da hazır bulunduğu toplantıda, ortak açıklamayı İl Başkanı Alaattin Yüksel, okudu. Alaattin Yüksel, 'TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın Laiklik ilkesinin anayasadan çıkartılması gerektiği yönündeki ifadesi yalnızca kendi görüşleri değil, AKP'nin demokrasiye, eşitliğe ve bir arada yaşama kültürüne nasıl baktığının göstergesidir. Bu sözlerle amaçlanan hedef, bu ülkede yaşayan bütün vatandaşların hak ve özgürlüklerine müdahale, yaşama biçimlerine baskı girişimidir. Laiklik ilkesi yalnızca din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması, bu yolla din ve vicdan özgürlüğünün sağlanması değildir. Laiklik milli egemenlik ilkesinin de temelidir. Laiklik ilkesiyle millet zamanın değişen şartlarına göre kendini kaderini belirleyecek hukuk kurallarını kendi egemenlik gücüyle koyma hakkını eline almıştır. Bu hak meclis tarafından kullanılır, hükümet tarafından uygulanır, yargı tarafından korunur. Anayasanın değişmez, değiştirilmesi teklif dahi edilemeyecek maddesi olan laiklik ilkesini kaldırmaya yönelik her teşebbüs, milli egemenliği kaldırmaya ve anayasayı zorla ilga etmeye yönelik bir suç girişimidir" dedi.

BİR HAFTA IŞIKLAR SÖNDÜRÜLECEK

Basın açıklamasını okuyan Alaattin Yüksel, ardından il yönetimi olarak aldıkları kararları açıkladı. Ne zaman özgürlükle ilgili sıkıntı yaşansa gözlerin CHP'ye döndüğünü söyleyen Alaattin Yüksel, 'Önce CHP'den tepki beklenir. CHP bu ülkenin kurucusu partisidir. Demokrasiyi Türkiye getiren partidir. Laikliği oluşturan partidir. Saltanatı kaldıran partidir. Bu nedenle bütün yurttaşlarımız gerekli tepkiyi bizden beklerler. Başka Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bugün onun seçtiği meclis başkanı İsmail Kahraman, hep benzer açıklamaları yapmıştır. Recep Tayyip Erdoğan, herkesi kucaklayacağı yerde, kendisine hasım yapmaya hazır durumda" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ülke tarihinin 1919 yılında başlamadığına yönelik açıklamasına da değinen Alaattin yüksel, 'En son ülkenin tabi ki binlerce yıllık tarihi vardır.Ancak genç Laik Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihi 1919'dur. Bunu eninde sonunda öğrenecek" dedi. Ardından gelen talepler doğrultusunda İzmirlilerin de katılımıyla Laikliğe ship çıkacak adımlar attıklarını söyleyen Alaattin Yüksel, 'Bugünden itibaren saat 21.00'de, bir hafta süreyle ışıklarımızı yakıp söndüreceğiz. 5 Mayıs'ta körfezin tamamında Güzelbahçe'den başlayıp, Çiğli'ye kadar Laiklik zinciri oluşturacağız. Bunu da akşam saat 21.00'de elimizde meşalelerle yapacağız. Sosyal medya heseplarımızın profilleri tek tip olacak ve 15 Mayıs'ta daha önce bir kez yaptığımız pikniği gerçekleştireceğiz" dedi.

SINDIR'DAN İSTİFA ÇAĞRISI

Toplantıda söz alan CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay sındır ise TMBB Başkanı İsmail kahraman'a istifa çağrısında bulundu. Kamil Okyay Sındır, 'Devletini bütün inançlara eşit mesafede olmasıdır Laiklik. Bütün inanç gruplarının yaşam güvencesidir Laiklik. Özgürlüktür, kadınını yaşamda var olma özgürlüğüdür. TBMM başkanı İsmail Kahraman, işkal ettiği makamda iken, Laikliği ayaklar altına almıştır. Meclis başkanını artık o makamı taşımayacağını, yakışmadığını göstermiştir. O makamı derhal kendi rızasıyla terk etmesi gerekmektedir. Demokratik ve hukuk devletinin kuralları da işleyecektir. Kendi rızasıyla o koltuğu terk etmelidir. Terk etmediği takdirde haklımızı demokratik haklarını kullanıp o koltuktan alaşağı etmeyi bilecektir" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kamil Okyay Sındır Alaattin Yüksel İsmail Kahraman İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title