Haberler

İzmir CHP İl Başkanı Serter: Risk Yok Güneş Batıdan Doğacak

CHP İzmir'de gündem; Kılıçdaroğlu'nun adaylığı (ek)

CHP İL BAŞKANI SERTER: RİSK YOK GÜNEŞ BATIDAN DOĞACAK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter ile birlikte CHP İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısına ilçe belediye başkanları, ilçe bakanları ve il yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Serter, yaptığı açıklamada, AK Parti'yi eleştirerek, İzmir'den başbakan çıkaracaklarını iddia etti. Serter, şöyle konuştu:

"Genel Başkanımız İzmir'den ön seçime giriyor. Türkiye Demokrasisi açısından çok önemli olan bu davranışın hayırlı olmasını diliyor, diğer liderlerden de böyle bir davranış umuyoruz. Ne yazık ki AKP hükümetinin yanlış ekonomik politikaları, insanların hürriyet ve özgürlüklerini kısıtlama kurguları ve İzmirimizde işsizlik oranının yüzde 15.4'de varlığı kentimizin yeniden kalkınma ve istihdam olanaklarının zenginleşmesini istemektedir. Geçmişte vaat ettikleri 35 projelerin hemen hemen tamamını gerçekleştiremeyen AKP iktidarının yerel yönetimlerimizin icraatlarını engellemesinden gına gelmiştir. Büyük siyasetçilerin, büyük sanatçıların ve büyük düşünenlerin kenti İzmir yeniden o parlak ve umut vaat eden günlerine geri dönmelidir. Bugün İzmirliler'in ve Türkiye'nin kötü kaderinin değiştiği günlerin başlangıcı olacaktır. Bugün demokrasi, özgürlük, Cumhuriyet ve Atatürk ilkelerinin yılmaz yorulmaz savunmasından İzmir'imiz için tarihi bir gün. Kurtuluş Savaşı'nın büyük kahramanı İsmet Paşa'nın doğduğu ve bağrında birçok milletvekilleri, başbakan ve bakanların çıktığı medeniyet yuvası ilimiz, yıllar sonra yeniden bir Başbakan'a kavuşacaktır ve makus talihini kıracaktır. 7 Haziran seçimlerinde İzmir'den Türkiye Cumhuriyetinin Başbakan seçilecektir."

CHP İzmir İl Başkanı Serter, bir genel başkanın ön seçime girmesinin risk olup olmadığını soran basın mensuplarına, "Örgüt çalışanları olarak risk görmüyoruz. Başlarımızın tacıdır. İzmir örgütünün başında olması, başbakan çıkması gururdur. En sonuna kadar çalışacağız. Bunun için örgüte temkinde bulunmaya gerek yok. Heyecanı görmüyor musunuz? Bizim için gurur kaynağımızdır. Hem Ege'ye hem Anadolu'ya güneşi tersten doğuracağız. Güneş batıdan doğmalı arkadaşlar" dedi.

'HERKES ÖNSEÇİMDEN ÇIKACAKTIR'

Serter, Kılıçdaroğlu'nun önseçim yarışına girdiği partide mevcut milletvekillerinden ikisinin 2. bölgede kontenjan beklentisini nasıl değerlendirdiğini soran basın mensuplarına, "Herkes kendi özgür iradesiyle her yere aday olabilir ama Genel Başkan o kadar güzel bir örnek sergiledi ki herkes ön seçimden çıkacaktır. Türkiye'de örnek olmuştur" dedi.

'OYUNU İZMİR'DE KULLANACAK'

Serter, Kılıçdaroğlu'nun Türkiye genelinde 50 miting yapacağını, İzmir'e de geleceğini, genel seçimde oyunu İzmir'de kullanacağını belirtti. Serter, Kocaoğlu ile yaptığı toplantının iki kez ertelenmesinin partide yaşanan krizden kaynaklanmadığını öne sürerek, "Çevre ilçelerdeki ilçe başkanları ulaşsın diye bu saate aldık" dedi.

ADAYLIĞIN GEREKÇESİ ARAŞTIRMA

CHP İzmir İl Başkanı Serter, basın mensuplarının İzmir 2. Bölgeden adaylığın nedenlerini sorması üzerine anketleri gerekçe göstererek, "Genel Başkanımızın kendi takdiridir. Birçok araştırmalar yapmıştır. Bizlerden de giden araştırmalar vardı. Çok başarılı olacağımızı düşünüyoruz. İkinci bölgede dokuz milletvekili çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

KONTENJANDA İKİ FAKLI GÖRÜŞ

Serter, 2. bölgede 1., 3. ve 5. sırada kontenjanlarından birinin kaldırılıp kaldırılmayacağı yönündeki soruyu, "Genel Merkez yöneticileriyle görüştüm. Kontenjanda geri çekme yok. Üçer kontenjan uygulaması olacak. Bu durum, adaylar için handikap değil. Seçilecek adaylara güç katacak" dedi. Aynı soruya Kocaoğlu ise "Kontenjandan birinin kaldırılmasını dile getirdim. Sıcak baktı kesinleşmiş bir şey yok. Aldığım izlenim 2. bölgedeki kontenjandan bir tanesinden sarfınazar (vazgeçeceği) edileceği yönünde" dedi.

'SÜRPRİZ OLMADI'

Bayraklı Belediyesi ile ortak yaptığımız spor salonu açılışında kürsüden genel başkanımıza İzmir'den aday olmasını ve ön seçime girmesini önermiştim. O zaman da 'neden olmasın İzmir'e gelirsem İzmir'i tercih ederim' demişti. Sonraki görüşmelerimizde de İzmir'den aday olması davetimi yeniledim. İzmir'den adaylığı kendi tercihleridir. Bizim önerimize olumlu dönüş yapması İzmir'den aday olması hepimizi onurlandırıyor, gururlandırıyor. Örgüt olarak tüm CHP'liler genel başkanımızı İzmir'de ağırlamaktan memnuniyet duyacağız. Bizim tüm örgütümüzü daha da motive edecektir. Bu çalışmalar sonucunda sadece İzmir'de değil sadece 1. bölgede değil tüm Ege'de CHP Genel Başkanı'nı ağırlayacaktır ve milletvekili olarak çıkaracaktır."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Aziz Kocaoğlu Bedri Serter İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title