Haberler

İzmir Çevik Kuvvet Polisi Yenilenen Tesiste

Çevik Kuvvet polisi yenilenen tesisteİZMİR Emniyeti Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü, 2015 yılında kapatılan Bornova Polis Meslek Yüksekokulu'nun bulunduğu 53 dönümlük tesise taşındı.

Çevik Kuvvet polisi yenilenen tesiste

İZMİR Emniyeti Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü, 2015 yılında kapatılan Bornova Polis Meslek Yüksekokulu'nun bulunduğu 53 dönümlük tesise taşındı. Yaklaşık 2 milyon TL harcanarak yenilenen tesisin açılış töreninde konuşan İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün İzmir'de 33 yıllık bir geçmişi olduğuna değindi.

Bornova İlçesi Ankara Asfaltı'ndaki eski Bornova Polis Meslek Yüksekokulu'nun bulunduğu alanda bugün yapılan açılışa, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan, emniyet müdürleri ve davetliler katıldı. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün İzmir'de 1983 yılında Toplum Polisi olarak kurulduğunu hatırlatan İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, "Takriben 33 yıllık İzmir geçmişi olan bir birimin, Bozyaka yerleşkesinden 2015 yılında bakanlık tarafından Bornova Polis Meslek Yüksekokulu'nun kapatılması nedeniyle 53 dönümlük bu yerleşkeye taşınmasıyla ilgili süreçte yaklaşık 2 milyon TL harcandı. Tesisi, bugün ve gelecekte doğabilecek ihtiyaçlara cevap verebilecek nitelikte hazırladık. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'müz başta toplumsal olaylar olmak üzere, kamu düzeni ve huzurunu bozabilecek olaylara, asayiş olaylarına ve diğer olaylara müdahale etmek üzere kurulan oldukça etkili bir birimimiz" dedi.

PERSONEL SAYISI AZALDI

Geçen yıl bin 250 olan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli polis sayısının, özellikle son 1 yılda ciddi oranda azaldığına dikkat çeken Uzunkaya, "Geçen yıl bin 250 sayısına ulaşan bu yıl için bin 500'leri hedeflediğimiz Çevik Kuvvet personelimizin sayısı, son bir yıl içinde Güneydoğu'daki operasyonlar ve sonrasında Doğu illerimizin personel istihdamının her yıldan iki kat fazla tutulması nedeniyle başta ilimiz olmak üzere tüm illerden eksiltmeler yapılınca bir miktar azaldı. Şu an sayımız 700'lerin altına düştü. Bu personelin önümüzdeki süreçte binin üzerine çıkartılarak hem ilimizin hem de bölge illerinin toplumsal faaliyetlerindeki etkili ve şu ana kadarki aktif rolünü üstleneceğini temenni ediyoruz. Şu an içinde bulunduğumuz alanda, personelimizin spor ve etkinliklerini yapabilecekleri spor salonları, kütüphane, mescit, yemekhane, misafirhane ve dinlenme salonları bulunuyor. Çok önemli bir görevi olan Atlı Polis birliğimizi de şu anda bulunduğu sağlıksız koşullardaki ortamından en kısa zamanda bu yerleşke içinde kendileri için planlanan alana nakli yapılacak" dedi.

"HAK VE ÖZGÜRLÜKLER GÖZETİLMELİ"

Emniyet ihtiyacının toplumun asıl ihtiyaçlarından olduğunu söyleyen Vali Erol Ayyıldız, "Emniyet hizmetlerini, çağın insanına, bulunduğu çevreye uygun bir şekilde yerine getirmek de devletlerin asli görevleri arasındadır. Bunu yerine getirirken temel hak ve özgürlükleri göz önünde bulundurmak, insan hakları çerçevesinde bunu yerine getirmek önemli. Dolayısıyla toplumun beklediği o emniyeti sağlamak, devlet olarak bizim belli bir eğitimi ve bu anlamdaki fiziki şartları yerine getirmemizi gerektirir. Açılışını yaptığımız tesis her ne kadar sıfırdan olmasa da imece usulü yenilendi. İmece usulü bu millete mahsus bir sistemdir. Eski binanın bu hale gelip hizmete sunulması bu anlamda önemli" diye konuştu. Açılışın ardından, kurban kesildi dualar edildi. Protokol üyeleri tesisi gezip bilgi aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erol Ayyıldız Bornova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title