Haberler

İzmir Çelik Kasayı Kesip İçini Boşalttılar

Çelik kasayı kesip içini boşalttılar İZMİR Otokent Galericiler Sitesi'ndeki bir işyerine giren kimliği henüz belirsiz kişi ya da kişiler, yaklaşık 1.5 ton ağırlığındaki çelik kasayı oksijen kaynağıyla kesip içindeki altın bilezik, senet, çek ve ruhsatlı tabancayı çaldı.

Çelik kasayı kesip içini boşalttılar

İZMİR Otokent Galericiler Sitesi'ndeki bir işyerine giren kimliği henüz belirsiz kişi ya da kişiler, yaklaşık 1.5 ton ağırlığındaki çelik kasayı oksijen kaynağıyla kesip içindeki altın bilezik, senet, çek ve ruhsatlı tabancayı çaldı. Zararının 100 bin TL'nin üzerinde olduğunu belirten işyeri sahibi Nimetullah Özdemir, "40 yıllık esnafım, meslek hayatımda böyle bir şeye rastlamadım. Cezaların caydırıcı olmasını istiyorum. ya da böyle bir suçu işleyen bir iki kişinin eli kesilmiş olsaydı herkesin içinde gezip örnek olurdu, bir daha da hırsızlık yapamazlardı" diye konuştu.

Olay, Gaziemir İlçesi'ndeki Otokent Galericiler Sitesi'nde bulunan 52 yaşındaki Nimetullah Özdemir'e ait Kısmet Otomotiv adlı işyerinde dün (çarşamba) gece saatlerinde meydana geldi. Sabah işyerine geldiğinde karşılaştığı manzarayla şaşkına dönen Özdemir, polise ekiplerine haber verdi. Yaklaşık 1.5 ton ağırlığındaki çelik kasanın kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından oksijen kaynağıyla kesilip, içinde bulunan çek, senet, altın bilezikler, bir miktar nakit para ve ruhsatlı tabancanın çalındığı tespit edildi. Polis, çelik kasa ve işyerinde parmak izi çalışması yaptı. Yaşadıklarına tepki gösteren işyeri sahibi Nimetullah Özdemir, "40 yıllık esnafım, meslek hayatımda böyle bir şeye rastlamadım. İnsanların iman zayıflığı, yasaların caydırıcı olmaması, güvenliğin ihmali neticesinde gece gelip işyerinin arkasındaki demir parmaklıkları kesmişler. Arka kapıdan işyerine girmişler. Geç saatte profesyonelce 1.5 tonluk çelik kasayı kesmişler. Kasanın içinde altın bilezik, ruhsatlı tabancam, çekler ve nakit param vardı. 100 bin TL'nin üzerinde zararım var. Sanırım gündüz gelip keşif yaptılar sonrasında da böyle bir şey yaşadık. Cezaların caydırıcı olmasını istiyorum. ya da böyle bir suçu işleyen bir iki kişinin eli kesilmiş olsaydı herkesin içinde gezip örnek olurdu, bir daha da hırsızlık yapamazlardı" dedi.

Çevredeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title