Haberler

İzmir "Buz" Kesecek

2015 IIHF Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası 3. klasman turnuvası İzmir'de düzenlenecek.

Şampiyona öncesi basın toplantısı düzenleyen Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Bülent Akay, federasyon olarak alt yapıya verdikleri önemi anlatırken, Türkiye Buz Hokeyi Milli Takımı Başantrenörü Deniz İnce ise Türk Milli Takımı'nı 1. Klasman'a çıkarmayı hedeflediğini söyledi.

2015 IIHF Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası 3. Klasman turnuvası 3-12 Nisan 2015 tarihleri arasında İzmir'de düzenlenecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi Buz Sporları Salonu'ndaki şampiyonaya Türkiye'nin yanı sıra, Kuzey Kore, Lüksemburg, Hong Kong, Birleşik Arap Emirlikleri, Gürcistan ve Bosna Hersek katılacak. Yapılacak maçların ardından grubu lider tamamlayan ekip, 2. Klasman'a yükselecek.

AKAY: "YAVAŞ YAVAŞ İLERLİYORUZ"

Şampiyona öncesi düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Bülent Akay, Türkiye liglerinde toplam 69 takımın olduğunu söyledi. Buz hokeyinin Ankara, İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Erzurum'da bulunan olimpik ölçüdeki 8 buz pistinde oynandığını anlatan başkan Bülent Akay, "Ülkemizde bulunan bin 395 sporcu, 187 hakem; Ankara, İstanbul, Erzurum, Kocaeli ve İzmir'de 8 tane olimpik ölçülerdeki buz pistiyle bu sporu ülkemizde geliştirmeye çalışıyoruz. Erkeklerde dünya sıralamasında 41. sıradayız, Bayanlarda ise 33.'yüz. Amerika Birleşik Devletleri'ne baktığımızda 519 bin 417 tane sporcusu var, hakemi 23 bin 413, buz pisti sayısı 2 bine yakın. Dolayısıyla baktığımız zaman daha kat etmememiz gereken çok yol var. Yavaş yavaş yukarı doğru çıkıyoruz" dedi.

"ALTYAPI'YA ÇOK ÖNEM VERİYORUZ"

Federasyon olarak alt yapıya verdikleri önemi de vurgulayan Akay, "Geleceğimizi oluşturan 16 yaş altındaki gençler ise alttan geliyorlar. Sömestr tatilinde 200'e yakın çocuğumuzu tespit ettik. Bunları 4 yıl sonraki Dünya Şampiyonası'na ve Gençlik Oyunları'na hazırlamaya başladık. Göreve geleli henüz 6 ay oldu. Daha yeni bir federasyonuz. Bu federasyonun en önemli icraatı altyapı. Altyapıya çok önem veriyoruz. Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere, yetenekli çocuklarımızı 16 Yaş Altı Milli Takım'a yetiştirmek üzere bu spora kazandırmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

İNCE: "TÜRK GENÇLERİNE UYGUN BİR SPOR"

Yürüttüğü görevin kendisi için gurur verici olduğunu söyleyen Türkiye Buz Hokeyi Milli Takımı Başantrenörü Deniz İnce ise, "Hayatımın en önemli başarılarından bir tanesi bu görev. Oynarken de hedeflerim vardı bu Türk sporu için. Sporculuk zamanımda Türkiye'de yetişip, yurt dışında oynayabilmiş tek sporcuydum. Hala maalesef öyle. Bunu değiştirmeye çalışıyoruz. Buradan yetişen çocuklarımız ileride yurt dışında oynayabilsinler istiyoruz. Bunun için Türkiye'de buz hokeyi seviyesini çok yükseltmemiz lazım. Bu da altyapıyla oluyor, buz pistlerinin açılmasıyla oluyor" dedi.

Buz hokeyinin Türk gençlerine çok uygun bir spor olduğunu ifade eden İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Rakip ülkelerden daha az sporcumuz olmasına rağmen teknik olarak daha iyi düzeyde bir sporcu kitlemiz var. Şu an oynayacağımız 3. Klasman Dünya Şampiyonası. Benim hedefim Türkiye'yi 1 . Klasman'a taşıyabilmek. Bunun için yapılması gereken şeyler var. Bunun için önümüzdeki turnuvayı kazanmamız gerekiyor. Ben ve takımım buna kalben inanıyoruz."

SEMİZ: "12 NİSAN'DA KUPAYI KALDIRACAĞIZ"

Milli takımımızın 2. kaptanı Serdar Semiz de, "Bir gurbetçi olup da milli takımda olabilmek benim için gurur verici bir şey. İsveç'teyken de herkese gururla söylüyorum milli takımda olduğumu. Herkes bilsin çünkü orada buz hokeyi daha prestijli bir spor. Herkes bilecek Türk buz hokeyinin ilerlediğini. Kampta çok iyi çalışıyoruz. Ev sahibi olduğumuz bu turnuvada birinci olacağımıza inanıyorum, takım olarak inanıyoruz. Başka seçeneğimiz yok. Bizim için ikincilik yok. 12 Nisan'da kupayı biz kaldıracağız. Başka düşüncemiz yok zaten" ifadelerini kullandı.

İLK MAÇ BOSNA HERKES'LE

İzmir Büyükşehir Belediyesi Buz Sporları Salonu'nda düzenlenecek turnuvanın açılış seremonisi 4 Nisan günü saat 19.00'da yapılacak. Açılış töreninin hemen ardından saat 20.00'de Türkiye – Bosna Herkes karşılaşması oynanacak. Turnuva 12 Nisan günü saat 18.00'de oynanacak Türkiye – Kuzey Kore maçıyla son bulacak. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Kuzey Kore Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title