Haberler

İzmir Büyükşehir'den 135 Bin Aileye Patates

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ürünü tarlada kalan Ödemişli üreticilerden satın aldığı bin 350 ton patatesi, ihtiyaç sahibi 135 bin aileye dağıtmaya başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ürünü tarlada kalan Ödemişli üreticilerden satın aldığı bin 350 ton patatesi, ihtiyaç sahibi 135 bin aileye dağıtmaya başladı.

Son dönemde kriz içinde olan patates üreticisine destek veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, hasat sezonunun başladığı günden bu yana fiyatların çok düşmesi nedeniyle zor durumda olan üreticilerden bin 350 ton patates satın alıp, ihtiyaç sahibi ailelere dağıtmaya karar verdi. Patatesler 10'ar kilogramlık paketler halinde, sosyal yardım desteği alan vatandaşlar ile Süt Kuzusu projesinden yararlananların yer aldığı toplam 135 bin haneye dağıtılmaya başlandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 3 Haziran'da CHP milletvekilleri, il yönetimi, ilçe belediye başkanları ve meclis üyeleriyle birlikte Ödemiş'i ziyaret ederek patates üreticilerinin sorunlarını yerinde dinlemiş, orada yaptığı açıklamada, krizi çözmek için çalıştıklarını ve üreticilerden 800 ile 1000 ton patates alımı yapacaklarını söylemişti. Başkan Kocaoğlu'nun bu açıklamasından sonra harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, bin 350 ton patates alımı için çalışmalara başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, Başkan Kocaoğlu döneminde tarımsal kalkınma kooperatiflerinden 224 milyon liralık alım gerçekleştirdiği bildirildi.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aziz Kocaoğlu Ödemiş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title