Haberler

İzmir Büyükşehir Belediyesi Üreticiye Bağ Çubuğu ve Fidan Dağıtımı Yaptı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Tarım Üreticilerine Destek Vermek Amacıyla Geçen Ay Doğançay'dan Başlattığı Ücretsiz Fidan Kampanyasına, Organik Tarım Konusundaki Önemli Merkezlerden Efemçukuru ve Yeni Bulgurca Köyleri'nde Devam Etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, tarım üreticilerine destek vermek amacıyla geçen ay Doğançay'dan başlattığı ücretsiz fidan kampanyasına, organik tarım konusundaki önemli merkezlerden Efemçukuru ve Yeni Bulgurca Köyleri'nde devam etti.

Büyükşehir Belediyesi Tarım, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı Tarımsal Yapı Şube Müdürlüğü, organik tarımı yaygınlaştırmak ve bu amaçla üreticiye destek vermek için adı geçen köylerde faaliyet gösteren kooperatiflere, üyelerine dağıtılmak üzere üzüm bağı ve meyve ağacı fidanı dağıttı. S.S.Yeni Bulgurca Sulama Kooperatifi'ne 460 adet meyve ağacı fidanı ve 1500 adet İzmir Enfes üzümü bağ çubuğu dağıtan İzmir Büyükşehir Belediyesi, SS Efemçukuru Kalkınma Kooperatifi'ne de 2500 adet bağ çubuğu hediye etti.

İzmir Enfes üzümünün deneme üretimini yapmayı ve yaygınlaştırmayı planlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarım, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı Tarımsal Yapı Şube Müdürlüğü, daha önce de Doğançay'da 405 adet zeytin ağacı fidanı ile elma, armut, erik, şeftali, ayva, vişneden oluşan 694 adet meyve ağacı fidanı hediye etmişti.

(YK) 05.03.2008 14:26 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title