Haberler

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Kınıklı Çiftçilere Yardım Eli

İzmir Büyükşehir Belediyesi, şiddetli dolu yağışı nedeniyle ürünleri büyük ölçüde zarar gören Kınıklı çiftçilere yardım elini uzattı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, şiddetli dolu yağışı nedeniyle ürünleri büyük ölçüde zarar gören Kınıklı çiftçilere yardım elini uzattı.

Kınık ilçesinde, Haziran ayında bir gecede yaşanan yoğun yağış ve dolu nedeniyle tarlalarındaki ürünlerin yüzde 80'e yakını zarar gören çiftçiler, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin uzattığı yardım eli ile bir nebze de olsa mutlu oldu. Tarladaki ürünlerinden verim elde edemeyecek olan çiftçilere, ikinci ürün olarak dikmeleri ve zararlarını en aza indirmeleri için Büyükşehir Belediyesi tarafından silajlık mısır tohumu dağıtımına başlandı. Kınık Ziraat Odası organizasyonunda yapılan dağıtımlar çerçevesinde, 56 üreticiye bin 969 dekarlık alanda ekim yapması için içinde 50 bin tane tohum bulunan 394 torba (5 ton civarında) tohum verildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin üreticiye sağladığı destekten dolayı büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Kınık Ziraat Odası Başkanı Murat Tosun, "Temmuz ayı içinde olmamız nedeniyle ikinci ürünü dikme açısından çok vaktimiz yok. Kısa dönemde acil olarak dikilebilecek ürün silajlık mısır. Bu nedenle Büyükşehir Belediyemizden bunu rica ettik. Başkanımız Aziz Kocaoğlu sesimizi duydu. Aziz Başkanımız sağ olusun çiftçilerimizin yaralarını sarmak için, onları bir nebze rahatlatmak için, onlara 'acil kan' olsun diye silajlık mısır tohumlarını gönderdi. Çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Yaşadıkları dolu felaketi ile ürünlerini bir gecede kaybeden ve bundan dolayı umutsuzluğa kapıldıklarını kaydeden Kınıklı üreticiler ise, bu destek ile umutlarının yeniden yeşerdiğini söyledi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kınıklı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title