Haberler

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde "Protestolu" Toplantı

İzmir Büyükşehir Belediyesinin ağustos ayı olağan Belediye Meclis toplantısı öncesinde belediye hizmet binası önüne gelen bir grup, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu protesto etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin ağustos ayı olağan Belediye Meclis toplantısı öncesinde belediye hizmet binası önüne gelen bir grup, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu protesto etti.

Balçova ilçesinde, tapulu arazilerindeki imar düzenlemesinde Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından düşük emsal verilerek mağdur edildiklerini savunan, kamuoyunda "Balçova Arsa Mağdurları" olarak bilinen grup ile bazı Göztepe taraftarları, Konak Meydanı'nda bir araya geldi. Buradan İzmir Büyükşehir Belediyesine yürüyen gruptakiler, sorunlarını anlatmak için Kocaoğlu ile görüşmek istedi.

Burada ellerindeki pankart ve dövizlerle slogan atan grup, bir süre oturma eylemi yaptı.

Aziz Kocaoğlu'nun görüşme talebine karşılık vermemesi üzerine açıklama yapan avukat Mustafa Kemal Turan, konuyla ilgili 2007 yılından bu yana Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde (AİHM) hukuk mücadelesi verdiklerini söyledi.

Turan, düşük emsal kararının hukuksuz olduğunu savunarak, aynı bölgede tanınmış şirketlere ait arazilere rant planları yapıldığını iddia etti.

Göztepe taraftarları da tepkili

Bir grup Göztepe taraftarı da Gürsel Aksel Stadyumu'nun yapılacağı alan içindeki Büyükşehir Belediyesine ait bin 406 metrekarelik bölümün, Spor Genel Müdürlüğüne bedelsiz devrenin bir önceki meclis toplantısında "imar yok" gerekçesiyle reddedilmesini protesto etti.

Kulübün şapka, atkı ve formalarıyla Büyükşehir Belediyesi önüne gelen taraftar grubu, burada takımları lehine tezahürat yaptı, alanda futbol oynadı. Devir işlemlerinin Belediye Meclisi'nin bu akşamki oturumunda onaylanmasını talep eden ve oturumun bitmesini bir süre bekleyen taraftarlar, daha sonra dağıldı.

Öte yandan, İzmir Büyükşehir Belediyesinin akşam saatlerinde yapılan ağustos ayı oturumunda, İZSU'nun hurda malzemelerinin usulsüz satıldığı iddiaları ile Zübeyde Hanım Huzurevi'nde çıkan yangın, teleferik tesislerinde meydana gelen arızalar, İzmir'e yapılacak statlar, İzmir Körfezi'ndeki koku ve İl Özel İdaresinin mallarının devrinde yaşanan sorunlar ele alındı.

Stadyum konusu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Belediye Meclisi toplantısı öncesi yaşanan protestolara ve kendisine yöneltilen eleştirilere cevap verdi.

Kocaoğlu, kentte yapımı planlanan stadyumlar konusunda "bir emrivaki ile karşı karşıya olduklarını" ileri sürdü.

Gençlik ve Spor Bakanlığının Göztepe ve Karşıyaka'ya stadyum yapmak istediğini, ancak bunların yapımından ihaleye çıkıldıktan sonra haberlerinin olduğunu iddia eden Aziz Kocaoğlu, bu stadyumların projelerinin yer seçimi ve şehircilik açısından yanlış olduğunu savundu.

Kocaoğlu, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde defalarca gündeme gelen, kamuoyunda "Balçova Arsa Mağdurları" olarak bilinen vatandaşların sıkıntısı için de ellerinden geleni yaptıklarını, konunun TBMM'de yapılacak bir düzenlemeyle çözülebileceğini ifade etti.

İZSU'ya ait malzemelerin hurdacılara satılacağı iddiası

Aziz Kocaoğlu, İZSU'ya ait Görece depolarındaki hurda malzemelerin hurdacılara usulsüz satışıyla ilgili Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı operasyona ilişkin de bu konuda bazı AK Partili Belediye Meclis üyelerinin kendisine, "Vay efendim Aziz Kocaoğlu yönetemiyor, vay efendim bürokratlar şöyle, böyle dedi" tarzında eleştirileri olduğunu hatırlatarak, konunun "adi bir hırsızlıktan ibaret" olduğunu ifade etti.

Kocaoğlu, "Bu suç her yerde 'kafasını kıran adam' tarafından yapılır. İhbar olmuş, gereken müdahale olmuş, biz stoklarımızı saydık, çalınan malzemeleri tekrar geri aldık. Biz de davacı olduk. Suçlu kimse adalete teslim olur, gereken yapılır. Adam gider banka soyar. Bunu İZSU Genel Müdürü, Büyükşehir Belediye Başkanı çalmadı, satmadı" diye konuştu.

Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesine bağlı Zübeyde Hanım Huzurevi'nde çıkan ve bir kişinin ölümü, 29 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan yangının "siyaset konusu" yapılmamasını istedi.

Kocaoğlu, yangınla ilgili de şu açıklamayı yaptı:

"Söz konusu yangına itfaiyemiz 4 dakikada müdahale etti. Huzurevinde yangın çıktı. Bir huzurevinde çıkan yangından, kazadan, beladan siyasi nema çıkmaz. Herkes 'geçmiş olsun' diyeceği yerde, bu siyasi malzeme yapılır mı? Ne günlere kaldık. Bu yangın iddia edildiği gibi kafeterya bölümünde değil, huzurevinin ikinci katında çıkmıştır. Ayrıca, yangın algılama sistemi ile alarm sisteminin devreye girdiği de tanık ifadelerinde görülüyor. Gereken önlemlerin alınmadığı eleştirisi doğru değildir."

Kaynak: AA / Yerel

Aziz Kocaoğlu Balçova Konak İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title