Haberler

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Gerginlik

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayı ilk toplantısında, AK Parti ve CHP'liler arasında gerginlik çıktı. AK Partili Meclis Üyesi Özen Kızılırmak'ın Türkiye'nin içinde bulunduğu terör ortamıyla ilgili CHP'li milletvekillerini, Haziran 2015 seçiminden önce barajı geçmesi için HDP'yle işbirliği yapmak ve teröristlerin cenazelerine gitmekle suçlaması üzerine arbede çıktı. CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "CHP'nin PKK ile işbirliği yaptığını söyleyeni de seçim öncesi kim PKK ile işbirliği yaptıysa kınıyorum. Belediye Meclisi siyaset yapma yeri değildir" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı, Ankara'da meydana gelen bombalı saldırının lanetlenmesi ve yaşamını yitiren 37 kişi için yapılan saygı duruşuyla başladı. CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocağlu ile Ak Parti, MHP ve CHP Grup Başkan Vekilleri de saldırıyı lanetledi. CHP Grup Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, konuşmasının bir bölümünde "Biz nasıl bu hale geldik" diye sordu. Meclis toplantısında daha sonra AK Parti Grubu tarafından verilen Kahraman Otoparkının ilk bir saatte ücretsiz sonra 12 saat için 5 TL olması, Metropol ilçe sınırları dışında kalan Torbalı'nın Ayrancılar, Yazıbaşı'na ulaşımın kent için 90 dakika uygulamasından çıkartılmasının iptal edilmesine yönelik önergeleri oy çokluğuyla reddedildi.

Meclis toplantısında Valililik'te kurulan komisyonca verilmemesine karşın İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı dava sonucu mülkiyetine aldığı kamyon ve greyder gibi araçlar oybirliğiyle AK Partili belediye başkanlarının yönettiği Kiraz, Torbalı ve Selçuk belediyelerine hibe edildi. Başkan Kocaoğlu, "Komisyon İzmir Büyükşehir Belediyesi ve CHPli belediyere araç vermedi. 6 tane AKP'li belediyeye verdi. Mahkeme kararıyla Büyükşehir Belediylesi mülkiyetine kağıt üzerinde geçti. Bugün de bu belediyelere tahsis etmiştir. Bu İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin nasıl çalıştığını göstergesidir" dedi.

AK Partili meclis üyeleri sadece AK Partili belediyelere verilmediğini söylemesi üzerine Kocaoğlu, bu söyleme sadece güldüğünü belirtti. Kocaoğlu, "Valilik'te kurulan komisyon İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne çöp vermemiştir. Komisyonu ve başkanını çok adil olduğu için kutluyorum" dedi.

AK PARTİLİ ÜYEDEN CHP'Yİ KIZDIRAN SÖZLER

Meclis toplantısında gündem tamamlandıktan sonra dilek ve temenniler bölümünde ortalık karıştı. AK Partili Meclis Üyesi Özen Kızılırmak, CHP Grup Başkan Vekili Sırrı Aydoğan'ın "Türkiye terörle ilgili bu noktaya nasıl geldi?" sorusuna yönelttiğini belirterek, bu soruyu "Bunu seçim öncesi HDP'nin barajı aşması için çalışan CHP'li milletvekilerine sorun. HDP Barajı geçsin diye işbirliği yapan milletvekilerinize sorun" dedi. Ayrıca, teröristlerin cenazesine giden milletvekillerine sormalarını istedi. Kızılırmak, CHP'nin kadına bakış açısını da eleştirip, Atatürk posteri indirdiği için Aylin Nazlıaka'nın partiden ihraç edildiğini de söyledi. Bu sözlere, hem Kocaoğlu hem de CHP'liler tepki gösterdi. Masa kapaklarına vurdular. Bazı meclis üyeleri arasında gerinlik yaşandı. AK Partili İmmet Tunç, arka sıralarda oturan bazı CHP'li üyelerin üzerine yürüdü. Tartışmayı araya giren diğer meclis üyeleri durdurdu. CHP'li Sırrı Aydoğan Kızılırmak'a sert tepki gösterdi. "Meclis'i siyasete alet etme" diye Kızılırmak'a çıkışan Aydoğan'ı her zaman tartıştığı AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan sakinleştirmeye çalıştı.

KOCAOĞLU SERT TEPKİ VERDİ: EFELİK YAPMAYIN

Kızılırmak'a sert tepki ise Başkan Aziz Kocaoğlu'ndan geldi. Kocaoğlu, "Burada efelik yapmayın. Burası İzmir Büyükşehir Belediyesi'dir. Siz eğer kadın haklarını, birlik, beraberlik, bütünlüğü destekleyen konuşma yapsaydınız, kimse size karşı söz söylemezdi. Siz CHP'nin ne olduğunu bilmiyorsunuz. Onu idrak etmekten yoksunsunuz. Ağzınızdan çıkan lafı duyacaksınız. CHP'ye PKK ile işbirliği yaptı diyen meclis üyesini kınıyorum. Seçim öncesi kim PKK ile işbirliği yaptıysa bu sözlerin muhattabı odur. Hesabını da verecektir. Biz ülkeyi kuran partiyiz. Ağzınızdan çıkanı kulağınız duyacak. Kimsenin Belediye Meclisi'ni çıkıp berbat etmeye hakkı yoktur. Burayı, belediye meclisini siyaset arenasına çevirmiyoruz. Çevirsek söyleyecek çok sözümüz olduğunu biliyorsunuz. AK Parti Grubu olarak üyelerin söyledikleri sözleri dikkat etmesi gerekir" dedi. Kızılırmak, Kocaoğlu'nu bu sözleri üzerine Meclis'ten ayrıldı.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aziz Kocaoğlu Kızılırmak AK Parti Aydoğan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title