Haberler

İzmir Binali Yıldırım Partisinin Çiğli İlçe Kongresi'nde CHP'ye Yüklendi

İzmir'de, Ak Parti Çiğli ilçe başkanlığı için 5'inci olağan genel kurulu yapıldı.

İzmir'de, Ak Parti Çiğli ilçe başkanlığı için 5'inci olağan genel kurulu yapıldı. Kongreye AK Parti milletvekillerinin yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Danışmanı ve Ulaştırma Eski Bakanı İzmir Milletvekili Binali Yıldırım da katıldı. Yıldırım son yapılan yerel seçimlerde kendilerini anlatamadıklarını, CHP'nin İzmir'de, vesayetçilerin, paralel yapının arkasına saklanıp seçim kampanyası yürüttüğünü dile getirdi.

Çiğli Elit Düğün Salonu'ndaki kongre, Ali İhsan Şahin'in divan başkanlığına seçilmesiyle başladı. Ak Parti milletvekilleri, Nesrin Ulema, Hamza Dağ, İlknur Denizli, Aydın Şengül, İl Başkanı Bülent Delican'ın ardından kongenin yapıldığı salona gelen Cumhurbaşkanlığı Danışmanı ve Ulaştırma Eski Bakanı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'a büyük sevgi gösterisinde bulunuldu. Kongrede ilk konuşmayı tek aday olarak seçime katılan mevcut ilçe başkanı Özgür Kaner, yaptı. Ak Parti'yi İzmir'de başarıya taşımak için daha çok çalışacaklarını söyledi.

İl Başkanı Bülent Delican da 'Dünyada barışı huzuru tekrar tesis etmek için birlikte olmak için geldik. Bu kardeşliği bitirmek için ellerinden geleni yapanlar var. Ama bizim de inanmış yüreklerimiz var. İnanmış, liderimizi var. Ona sımsıkı bağlanmış bir başbakanımız var. Başkanımıza bağlanmış milletvekillerimiz var. Bakanlarımız var. Bundan sonra bizim önümüzde artık başkanlık sistemi var. Bunu söylemekten de sakınca görmüyorum dedi.

BİNALİ YILDIRIM KONUŞTU

Ardından kürsüye çıkan Binali Yıldırım, Karşıyaka Spor Kulübü'nun 'Kaf kaf kaf sin sin sin tezahüratı ile kürsüye çıktı. Uzun süredir İzmir'e gelemeyen Yıldırım, 'Birbirimizi çok özlemişiz. Sular ısınıyor, önümüzde yine hareketli günler var. İzmir bir kez daha Türkiye'nin gündemine oturacak. Karşıyakalıların stad taleplerine kulaklarını tıkayanlar, duysun. Karşıyakalıyım demekle övünmekle olmaz. Yapımına karar verilen stadyumum mahkemeye götürmekle olunmaz. Çiğli Devlete Hastanesi'nin 100 metrelik yolunun yapmadıklarına hiç şaşırma. Onlar yol yapmaz. Hizmetlerimizi engellemek için mahkemeleri su yolu yapar bunlar. Özel idarenin mallarının hazineye devri için 160 tane mahkeme açmakla övünüyorlar. İşleri engellemekle övünmeyin. İzmir'e ne faydanız var onları anlatın. Bunların iki lafının biri, 'biz cumhuriyeti kuran partiyiz' derler. İyi de cumhuriyeti kuran bu ülkenin bağımsızlığı için mücadele eden büyük Atatürk, silah arkadaşları ve bu aziz millete Cumhuriyeti kurduktan sonra bu ülkede demiryolu seferberliği başlattı. Bu ülkede İzmir İktisat Kongresi'nde alınan kararlarla, önemli yatırımlar yaptı. O dönemden sonra ne oldu. Bunlarının işte cumhuriyeti kuran partiyi emanet ettiği bugünkü partililer, hep vesayetin arkasından gittiler. Darbecilere arkasında olup hizmeti unuttular. Çünkü ellerinden gelen bir şey yok. 'Acaba bir fırsat olur da biz de iktidar olur muyuz.' Millete hizmete yapmadan iktidar olunmaz. Olunsa da orada oturulmaz. İzmirli bir karar verdi. İzmir'in verdiği karara diyecek sözümüz yok. Başımız gözümüz üzerine ama İzmir'de 6 belediyeyle İzmirlilere Ak Parti hizmet siyasetinin farkını göstereceğiz. 2019 içinde İzmir'i büyükşehir belediyesini artık Ak Partili kadrolara geçmesini isteyeceğiz. İzmir'de belki seçimi alamadık ama İzmir'de 4 milyon hemşerimizin gönlünü kazandık bu bile bizim için zaferdir dedi.

DARBECİLERİN ARKASINA SIĞINDILAR

İzmir'de seçimlerden beri 8 ay geçtiğini ve İzmir'de ne konuşulduğunu dinleyenlere soran Binali Yıldırım, seçim sürecine de değinip, 'İzmir'de, konuşulan ne İzmir'de, İyi kötü oturmuş bir ulaşım sistemi vardı. Onu da bozdular. Millete trafik sıkışıklığı rahatlatacak yerde tekrar arap saçına döndürdüler. Yaptıkları bu. Bir de yaptığımız hizmetleri engellemek için mahkemeleri su yoluna götürdüler. İzmir'i konuşmaktan kaçtılar. Çünkü İzmir'de fazla bir konuşacakları yoktu. Neyi konuşsunlar Neye sığındılar 17 Aralık darbecilerinin arkasına sığındılar. Paralel yapının arkasına sığınarak seçim kampanyası yaptılar dedi. İktidarda oldukları sırada yaptıkları yatırımlara anlatan Yıldırım, 'Şimdi Türkiye Ak partiyle birlikte 12 yılı geride bıraktı. Dönüp bir bakalım ne oldu bu 12 yılda Türkiye'de ne değişti. Çevre yolunu kim yaptı Çiğli Koyundere otoyolunu kim yaptı İzban'ı kim yaptı 650 yataklı hastaneyi kim yaptı Kuş cennetinin olduğu Türkiye'nin en büyük tuzlasının olduğu Çiğli'ye layık gördükleri çöp ve çamur. Biz 35 proje yaparken onlar da 35 yıllık çamur projesi yapıyorlar. Yaptıkları bu. Bizim İzmir demek İstanbul'dan sonra 34 sonra 35 Türkiye'nin ikinci büyük şehri demektir. Ecdadımızın asırlık rüyasını Marmaray'la gerçeğine dönüştürürken, İzmir İstanbul otoyolunun dünyanın en büyük 4. köprüsünü yaparken, bu vesayetçiler, 'hizmetten nasıl bir yol bulurum da iktidar gücünü ele geçiririm' dediler. Tıpkı 60 yılında olduğu gibi, 80 yılında olduğu gibi tıpkı 28 Şubat'ta olduğu gibi. Tıpkı 17 - 25 Aralık komplosunda olduğu gibi biz çalışırken, biz millet için koştururken bunlar da boş durmamış. Bunlarda çalışmış. Hem onlarla uğraştık hem de hizmet yapar hale geldik dedi.

CEKETİMİZİ ALIP GİDECEĞİZ SANDILAR

Hem hizmet yapıp hem de mücadele ettiklerini dile getiren Binali Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü,

'Zannettiler ki, biz 'hık' deyince ceketimizi alıp gideceğiz. Yağma yok. Millet bir kere arkanızda oldu mu, ona ihanet edemezsiniz. AK Parti'nin liderinin öncülüğünde, vesayetçilerle mücadele ettik. Çözüm sürecinde ne dedik. Artık silahlar bırakılsın, kardeşlik devam etsin. El uzatıldı. Geçmişin acıları artık sona ersin dedik. Bütün toplum milletimiz tarafından anlayışla karşılandı. Çünkü hiçbirimiz, vatandaşımız ülkemizde, askerlerimizin şehit olmasını istemiyor. Ancak uzatılan elde bu olumlu yaklaşımı zaman zaman iyi hesap edemeyenler, şunu mutlaka bilmelidir. Türkiye'nin toprak bütünlüğü tek devlet, tek vatan, tek millet, tek bayrak hassasiyetine karşı yapılabilecek, her türlü hareket hiçbir zaman çözüm sürecidir diye değerlendirilemez. Bunun iyi bilinmesi lazım. Çözüm süreci, tek bayrak, tek devlet altında bölgesel sorunlarımızı, etnik sorunlarımızı, soysal meselelerimizi, konuşarak halledilmesi demektir. Ortalığı yakıp yıkarak, gencecik çocukları öldürerek silahla insanları sindirerek çözüm süreni dayatanlar elbette hüsrana uğramaya mahkumlardır. Ne çözüm sürecinden ne de kardeşlikten vazgeçeriz. Ne de sizin ortalıkta at koşturmazına müsaade ederiz.

İCATÇI HUKUKÇULAR ORTAYA ÇIKTI

Cumhurbaşkanını halkın seçmesi sürecine de değinen Yıldırım, 'Bizim aramızda olup da bazı umutsuz vaatlere kanan yolunu ayıran arkadaşlar oldu. Ama 26 Nisan sanal muhtırayla zannettiler ki karşılarında sanal bir iktidar var. 26 Nisan'da öyle biri cevap verdi ki bu millet. Bu milletinin bağrından çıkan Recep Tayyip Erdoğan öyle biri cevap verdi ki felekleri şaştı. 367 icadını çıkardılar. İcatlar zannetmeyin ki teknolojide olur. Zamane hukukçuları icatlar çıkarmayla çok mahir. Şimdi de yapıyorlar. Milletin seçtiği iktidarı, yargı darbesiyle yok etmeye çalıştılar. Bu kadar aymazlık yaptılar. Ama bunlara bir değil iki değil beş değil uslanmıyorlar. Demek ki bir yandan çalışacağız bir yandan da bunların tepelerine oturacağız. Başka çaresi yok. Ne zamana kadar adam oluncaya kadar. Milletin yoluna girinceye kadar. Ne zaman milletini arkasından yürümeye başlarlar ne zaman millete talimata veren değil. Milletten talimat alıncaya kadar, bunlarını bizden çekecekleri çok şey var. Şimdi kendi aralarında birbirlerine girdiler. Şimdi bunu gözden kaçırmak için efendim 'MİT bizim partimizi karıştırıyor' diyor. ya MİT'in işi gücü yok, etraf ateş çemberi ortalık toz duman. Her seçimde yenilmiş, birbiriyle kavgalı partiyle mi uğraşacak. Neyse bizim birşey dememize gerek kalmadı. Onların efendi bir vekilleri var. O zaten verdi cevabı. 'Biz zaten kendimize yetiyoruz' dedi. Bir CHP klasiği, nasıl birbirlerine daldıklarını bilirsiniz. Ama AK Parti klasiği, burada kardeşlik var, coşku var. Senlik benlik kavgası yapmadan bayrağı dışişleri bakanımız Ahmet Davutoğlu'na devrettik. Şimdi artık Yeni Türkiye'nin yeni başbakanıyla ülkemizin geleceği için 2023 hedeflerinin birer birer gerçekleşmesi için emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz dedi.

AZİZ KOCAOĞLU DA ELEŞTİRDİ

Konuşmasında Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu da eleştiren, özel idarenin malları için bas bas bağırdığını söyleyen Binali Yıldırım, 'Aziz Kocaoğlu, 'malları yedirmem' dedi ama gitti Tire'de malları satarken yakalandı. O Karşıyaka, o Göztepe stadyumları yapılacak. Artık kaçışın yok. Köşeye sıkıştın kabul et dedi. Yıldırım, İzmir'deki yatırımlar durduğu yönündeki eleştirilere de sert tepki gösterip, Nisan ya da Mayıs ayında Konak Tünelinin açılacağını, Kemalpaşa lojistik merkezinin bittiğini, üst yapıyı da zaten müteşebbislerin yapacağını açıkladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım Ak Parti Çiğli İzmir Politika Güncel Haberler

title