Haberler

İzmir Basınında Bugün

İzmir'de Yayımlanan Gazetelerde Yer Alan Bazı Haberlerin Başlıkları Şöyle: Yeni Asır: 'Hayata Vinçle Bağlandı' İki Kolu ve Bir Bacağı Olmayan İzmirli Psikolog İlknur Peder, 13 Bin Tl Harcayıp Ev ve İşyerine, Balkona Yaptırdığı Özel Vinçle Çıkabiliyor

İzmir'de yayımlanan gazetelerde yer alan bazı haberlerin başlıkları şöyle:

YENİ ASIR: 'Hayata vinçle bağlandı'

İki kolu ve bir bacağı olmayan İzmirli psikolog İlknur Peder, 13 bin TL harcayıp ev ve işyerine, balkona yaptırdığı özel vinçle çıkabiliyor.

EGE TELGRAF: 'Bugün oğlumun bayramı'

Şırnak'ta şehit düşen Uzman Çavuş Doğan Balduk'un cenazesi toprağa verildi. Anne Mehtiye Balduk, 'O hep şehitliği istiyordu, bugün oğlumun bayramı' dedi.

YENİGÜN: 'Hayat paylaşınca güzel'

Ümran Baradan Güzel Sanatlar Müzesi, Saadet Mirci kadınların eğitimi için Konak Belediyesi'ne evini bağışladı, Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri önemli sosyal sorumluluk projeleri üzerinde çalışıyor. Üçünün ortak noktası ise paylaşma ve dayanışma duygusu. Türk insanının duyarlılık göstergesi.

HABER EKSPRES: 'Üniversiteye Hacı Halife'nin adı verilecek'

İzmir'de kurulacak Turgut Reis Üniversitesi'nin adının 'Katip Çelebi' olarak değiştirilmesine karar verildi. İsim kamuoyunda tartışılıyor. CHP'li vekiller ve bazı sivil toplum kuruluşları ismin İzmir'i ve Ege'yi yansıtması gerektiğini savunuyor.

GAZETEM EGE: 'Bambaşka bir Balçova' Balçova Belediye BAşkanı Mehmet Ali Çalkaya, ilçedeki İnciraltı'nın yatırımlara açılacağını söyledi. Çalkaya ilk etapta 9 Eylül Üniversite Hastanesi'nin karşısındaki araziyi 4 büyük otel ve bir kür merkezi için imara açacaklarını anlattı.

HÜRRİYET EGE: 'İki zamma iptal yok'

Büyükşehir Belediyesi'nin 2010 yılı başında yaptığı ulaşım zammı ve engelli kartlarına kontör sınırlaması hukuki bulundu.

MİLLİYET EGE: 'Altı ülkeden taraftar gelecek'

Ağustostaki Dünya Basketbol Şampiyonası'nın İzmir ayağı öncesi biletlerin çoğu tükendi. Kente gelecek 12 bini aşkın yabancı, milyonlarca döviz bırakacak.

POSTA EGE: 'Piste çevirdiler'

Ne kural dinliyorlar ne de uyarı. Vatandaşın rahatça yürümesi ve oturup dinlenmesi için ayrılan sahillerle meydanlarda motosiklet sürücüleri cirit atıyor. Kimileri yayaların arasına yarışıp tehlike saçıyor. Öyle ki İzmir Valiliği'nin hemen karşısındaki Konak Meydanı'nda bile terör estiriyorlar.

HABERTÜRK EGELİ: 'Bu çocuklara koşmak yasak'

İzmir'de bahçesi 120 metrekare olan ilköğretim okulunda 'balık istifi eğitim' veriliyor. 26 santimetrekaraye bir kişinin düştüğü okulda, öğrencilere kısıtlamalar getirildi.

(SER-BŞK) - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

title