Haberler

İzmir Baro Başkanı'ndan Liselinin Tutuklanmasına Tepki

Güncelleme:

İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, Konya'da lise öğrencisi 16 yaşındaki M.E.A.'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanmasına tepki gösterdi. Başkan Özcan, "16 yaşında bir çocuğa uygulanacak olan hukuk kuralları da çocuk olması nedeniyle yasada özel olarak yerini bulmuşken, hiçbiri uygulanmamıştır" dedi.

Konya'daki Kubilay anma töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alınıp sevk edildiği adliyede tutuklanan lise öğrencisi M.E.A., yapılan itiraz üzerine bugün serbest bırakıldı. Ancak İzmir Barosu, liseli gencin serbest bırakılmasına rağmen, tutuklanmasına tepki gösterdi.

Baro binasında basın açıklaması yapan Baro Başkanı Aydın Özcan, şunları söyledi:

"Hakareti mazur görmek mümkün değildir, ancak eylem ile ceza ve tedbir arasında orantılılığın bulunması evrensel hukuk kurallarındandır. CMK 100. ve devamı maddelerine göre uygulanan tutuklama tedbiri yasal değildir. TCK 299. maddede tanımını bulan Cumhurbaşkanı'na hakaret suçlamasıyla kovuşturma yapılması Adalet Bakanlığı'nın iznine bağlıdır. Tüm hukuk kuralları yok sayılarak tutuklama tedbiri infaza dönüştürülmüştür. Sözleşmelerle güvence altına alınan, evrensel olan temel ve hak özgürlükler yok sayılmakta, toplum baskı altında tutularak gözdağı verme amacı güdülmektedir. Yargılamanın olmazsa olmazı tutuklama değildir. Kaldı ki 16 yaşında bir çocuğa uygulanacak olan hukuk kuralları da çocuk olması nedeniyle yasada özel olarak yerini bulmuşken hiçbiri uygulanmamıştır. Bugün itibariyle tutuklamaya yapılan itiraz sonucunda tutuklama kaldırılmışsa da yapılan hukuksuzlukların üstü örtülemez. İzmir Barosu olarak hukukun üstünlüğüne, bağımsız yargıya yapılan her türlü usulsüzlüğe ve baskıya boyun eğmeyeceğimizi, mücadele edeceğimizi saygılarımızla bildiririz." - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Aydın Özcan Konya İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title