Haberler

İzmir Bal Spor Chokoliva Tarih Yazdı

Erkekler Voleybol 2'nci Ligi Final Etabı'ndaki son maçında Tokat Belediyesi Plevne'ye 3-1 yenilmesine rağmen rakibiyle birlikte 1'inci Lig'e yükselen Bornova Anadolu Lisesi (BAL) Spor ChokOliva, bu başarıyı elde eden ilk devlet okulu olmanın gururunu yaşıyor.

Erkekler Voleybol 2'nci Ligi Final Etabı'ndaki son maçında Tokat Belediyesi Plevne'ye 3-1 yenilmesine rağmen rakibiyle birlikte 1'inci Lig'e yükselen Bornova Anadolu Lisesi (BAL) Spor ChokOliva, bu başarıyı elde eden ilk devlet okulu olmanın gururunu yaşıyor. Başkent Spor Salonu'ndaki turnuvada Trabzonspor'u 1 set averajıyla geride bırakarak 11 yıllık tarihinde ilk kez 1'inci Lig'e yükselen BAL Spor ChokOliva, önümüzdeki sezon Arkasspor'la birlikte İzmir'i 1'inci Lig'de temsil etmeye hak kazandı. Daha önce 4 kez play off oynadıklarını hatırlatan Başkan Ersan Odaman, "2011'de 1 setle 1'inci Lig'in kapısından dönmüştük, bu kez 1 setle mutlu sona ulaştık" dedi.

"Görevimizi tamamladık" diyen Antrenör Levent Matmeriçli, "Lider olarak 1'inci Lig'e yükselmek isterdik, ancak bize sadece 1 setin yeteceğini bilerek son maça çıkmamız motivasyonumuzu etkiledi. Sezon başında Arkasspor'dan kiraladığımız gençlerle, tecrübeli oyuncuları harmanlayıp enerjik bir ekip yarattık. Özverili çalışmamızın meyvelerini topladık. Bir an önce 1'inci Lig'in planlarını yapmaya başlayacağız. Bornova Anadolu Lisesi camia olarak burayı hak ediyor. Ancak kulübe daha fazla sahip çıkılmalı. Asansör takım olmayacağız" diye konuştu. Statünün sorgulanması gerektiğini de vurgulayan Matmeriçli, "Tüm sezonun emeği sadece play off'a bağlı olmamalı" yorumu yaptı.

KAPTANDAN MESAJ VAR

BAL Spor ChokOliva'nın 43 yaşındaki kaptanı Gökhan Öner, İzmir ekibinin 1'inci Lig'e yükselmesinde en önemli rollerden birini oynadı. 2012-13 sezonunda Konak Belediyespor'un 2'nci Lig'deki şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan tecrübeli smaçör, "Geçen sezon parasal sıkıntılara rağmen Konak Belediyespor'un kümede kalmasını başarmıştık, ancak kulüp ligden çekildi. Şimdi bir İzmir takımını daha 1'inci Lig'e taşıdık. Umarım BAL Spor'a sahip çıkıp bu takımın kıymetini bilirler" diye konuştu. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tokat Belediyesi Trabzonspor Bornova İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title