Haberler

İzmir ) Bakan Ala: Yanlış Yapan Varsa Gereği Yapılır

Valilik hizmet binası önünde, kentte görev yapan vali yardımcıları, kaymakamlar ve üst düzey bürokratlar tarafından karşılanan İçişleri Bakanı Efkan Ala, daha sonra Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı. Kendisini karşılayan bürokratlarla Vali Toprak'ın odasında bir süre sohbet eden Bakan Ala, daha sonra AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Burada Bakan Ala'yı AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cahit Akay ile AK Parti'nin İzmir milletvekilleri karşıladı. Teşkilat binasında Bakan Ala, basın toplantısı düzenledi. AK Parti'li Akay, İzmir'de son yılların siyasi tarihinin en kalabalık mitinginin düzenlendiğini belirtti. Miting öncesi ve sonrasında, hiç kimsenin burnunun kanamadığını dile getiren Akay, kentin olağanüstü bir gün yaşadığını anlattı.

TAKDİR İZMİRLİLER'İN

Dün (Pazartesi) yapılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir mitingini değerlendiren Bakan Ala, "Şuanda bulunduğumuz yer demokrasilerin kaynakları, pınarlarıdır. Biz hükümet olarak, parti olarak İzmir'in Türkiye'nin gelişimine paralel bir biçimde her alanda gelişmesini arzu ediyoruz. Bu bakımdan İzmir'e yapabileceğimiz her türlü katkıyı yapmak için seferber olmuş durumdayız. Artık şehirlerin birbirleriyle rekabet ettiği bir dünyada, İzmir kendisine layık olacak biçimde gelişip ilerlesin. Bunu sağlamanın yolu Türkiye'nin istikrarlı bir biçimde büyüyen, ekonomik, sosyal ve siyasal politikalarına paralel bir politika anlaşıyı olan, yerel yönetimin iş başına gelmesidir. Böyle bir yerel yönetim iş başına gelirse İzmir için de bir sinerji ortaya çıkar. İzmirliler'in, Türkiye'nin 2002'den buyana ortaya koyduğu ekonomik performansa pararelel siyasal alanda özgürlükler bakımından aldığı mesafeye uygun olarak her türlü iyileşmenin kılcal damarlarında da hissedilmesini sağlacak bir yönetim arzu ediyoruz. Takdir İzmirliler'indir ancak bu beklentilerimizi de İzmirliler'le paylaşmak istiyoruz. İzmir'de ortaya koyacağımız bir aritmetik iyileşmenin bölgemizde geometrik bir etkiye neden olacağını ve Türkiye'ye büyük katkı sağlayacağını biliyoruz. Daha önce bir takım uluslararası etkinliklerin İzmir'de olması için yoğun faaliyetler gösterdik, bir kısmını aldık, bir kısmını da umarım gelecekte alırız. Türkiye'nin 2023 hedefine uygun biçimde İzmir'in yeniden inşaa edilmesi için biz bütün projelerimizle İzmirliler'in namzetindeyiz" dedi.

ÜMİT VAAD EDEN BİR MANZARA

Bir soru üzerine Bakan Ala, "İzmirliler'in dinamizmini, ülke genelinde ortaya koyduğumuz, İzmir için düşündüğümüz projelere ve İzmir adayına gösterdikleri teveccühlerini göstermeleri açısından bu miting çok önemli. Şu an için ve ileriye yönelik ümit vaad eden bir manzaraydı. Ben İzmir'in de bu arzu ettiğimiz sonucu doğuracağını düşünüyorum. Bu miting bize bunu gösteriyor. Türkiye'de yerel seçimler aslında yerel seçim havasından çıkmış durumda, çünkü Türkiye'nin istikrarının en önemli kazanım olduğunu Türk milleti artık biliyor. Bu istikrara yönelik her hangi bir müdahaleyi şiddetle reddettiğinin göstergesidir bu mitingler, bu sahip çıkışlar. İzmirliler hem kendilerinin hem de Türkiye'nin ne kadar karlı çıkacağını bildiği için dün o fotoğrafı resmetti. Ben ümit ediyorum ki sandık sonuçları da İzmir'in önümüzdeki 5 yılda alacağı hizmetleri çok daha ileriye götürecek bir sonuç olacaktır. Çünkü hedefler aynı olursa 2 kere 2 dört etmiyor, daha fazla edebiliyor" dişe konuştu.

YANLIŞI OLAN VARSA GEREĞİ YAPILIR

Berkin Elvan'ın ölümünün ardından çıkan olaylarda bir polisin kask atmasının hatırlatılması üzerine Bakan Ala, "Biz şunu ortaya koyduk. İçişleri Bakanlığı olarak emniyet güçleri olarak, biz bütün partilerin, bütün vatandaşların siyasal düşüncelerini kendilerine özgü bir biçimde ve güvenli bir ortamda düşüncelerini ifade etmelerini sağlacağız. 260 bin kişilik ve jandarmayla beraber 400 binden daha fazla güvenlik çalışanını dikkate aldığımızda bu büyük bir kitle, bu görevi yapan çok sayıda güvenlik elemanımız var, bunların içinde şuana kadar Türkiye'de takdir edilecek bir hizmet sunduğumuzu düşünüyorum. Takdir edersiniz ki her zaman eksik veya yanlış yapanlar olabilir. İyi yapan ödüllendirilir eksik veya yanlış yapanın gereği yapılır. Ama herkesin ne yapacğı bellidir bu konuda da soruşturma başlatılmıştır, eksiği, yanlışı olan varsa gereği yapılır, yoksa bu da kamuoyuyla paylaşılır" dedi.

ALINMASI İSTENEN KARAR ALINIR

Gazeteci Mehmet Baransu hakkında dava açılıp açılmayacağının sorulması üzerine ise Bakan Ala şunları kaydetti:

"Biz devleti yönetiyoruz, devlete karşı bir saldırı olduğu zaman, bize oy verenler bizi bu görevle görevlendirenler bizden ne istiyorsa, devletin hangi refleksleri göstermesi, devletin hangi kararları alması gerektiğini düşünüyorsa biz onları alırız". Bakan Ala, basın toplantısının ardından beraberindekilerle AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nınca düzenlenen etkinliğe tatılmak üzer Kaya Termal Otel'e geçti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title