Haberler

İzmir-Avrupa Caz Festivali, 20. Kez Kapılarını Açacak

İzmir'in uluslararası alanda adını en fazla duyuran etkinlikleri arasında yer alan "İzmir-Avrupa Caz Festivali", 20. kez kapılarını açmaya hazırlanıyor.

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV) tarafından düzenlenen festival, bu yıl 4-20 Mart günlerinde caz müziğinin birbirinden ünlü isimlerini dinleyiciyle, caza meraklı genç müzisyenleri ise düzenlenen atölye çalışmaları aracılığıyla ustalarla buluşturacak.

Festival kapsamında Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde on konser verilecek, iki sergi ile iki seminere ek olarak, Akademi İKSEV binasında çok sayıda atölye çalışması yapılacak.

Festival, 4 Mart Pazartesi akşamı "Kerem Görsev Therapy Project ve Festival Yaylıları" konseriyle başlayacak. Açılış konserinde Görsev'e efsanevi saksafoncu Ernie Watts, basçı Kağan Yıldız, davulcu Ferit Odman ve Avrupa cazının yıldız isimlerinden şef Alan Broadbent yönetiminde otuz bir sanatçıdan oluşan Festival Yaylıları eşlik edecek.

Sanatseverler, festival boyunca caz listelerinde uzun süre yer alan "True" albümüyle gündemde olan Yuri Honing Akustik Kuartet'i, Avusturya geleneksel müziğini farklı müzik türleriyle yorumlayan David Helbock Trio'yu, Kolombiya doğumlu arpist Edmar Castaneda ve arkadaşlarını, Marcin Wasilewski Pablo Held Trio'yu, saksafon ustası François Cornelup'u dinleme olanağını bulacaklar.

20. İzmir Avrupa Caz Festivali, 20 Mart Çarşamba akşamı İtalyan cazının özgün sesi Mauro Grossi Quintet konseri ile kapanacak. İzmir İtalya Konsolosluğu işbirliği ile düzenlenen kapanış konserinde, caz dünyasının en iyileriyle yapılmış otuzdan fazla kaydın sahibi piyanist Mauro Grossi'ye vokalist Claudia Tellini, klarnet, basklarnet ve alto saksafonda Nico Gori, basçı Ares Tavolazzi ile İtalya'nın en yetenekli ve deneyimli caz davulcusu kabul edilen Walter Paoli eşlik edecek.

-Genç müzisyenlere önemli destek-

AA muhabirine bilgi veren İKSEV Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper, bu yıl festivale katılan tüm sanatçıları gençlerle buluşturacak atölye çalışmaları yapılacağını belirterek, "Bu yıl, sanatseverler için çok özel bir program hazırlamanın yanı sıra, rekor sayıda atölye çalışmasıyla, özellikle gençleri festivale sadece izleyici değil, katılımcı olarak da dahil ediyoruz" dedi.

İzmir Avrupa Caz Festivali'nin, gençlere yönelik etkinlikleriyle adeta gençlik festivali özelliği kazandığını ifade eden Sarper, her yıl düzenlenen

"Açık Caz Atölyesi" çalışmasının sonucunda, bu yıl da iki yetenekli genç cazcıya Siena Yaz Ustalık Sınıfları'nda burs olanağı sağlanacağını kaydetti.

Festival konserleri içinde 18 Mart Pazartesi akşamı izleyiciyle buluşacak

"Açık Sahne" konserine ayrı önem verdiklerini dile getiren Sarper, bu konserde, geçmiş yıllarda Siena bursunu almaya hak kazanmış müzisyenlerin spontane oluşturdukları gruplarla performans sergileyeceklerini söyledi.

Sarper, İzmir Avrupa Caz Festivali'nin klasiklerinden biri olan Açık Caz Orkestrası konserinin bu yıl 19 Mart Salı günü yapılacağını belirterek, Mauro Grossi Quintet ile Açık Caz Atölyesi'ne katılacak genç cazcıların, bu konserle kazandıkları yeni deneyimleri dinleyicileriyle paylaşacaklarını, aynı gece Siena Caz Vakfı işbirliği ile verilen Siena Yaz Ustalık Sınıflarına katılma bursunu kazanan isimlerin de açıklanacağını kaydetti.

Festivalin, gençlerden aldığı güçle dinamizm kazandığını ifade eden Sarper, İKSEV'in eğitim faaliyetleri içinde önemli bir yer tutan Caz Afişi Yarışması'nın on birincisini 1991 doğumlu İzmirli sanatçı Göze Ekim'in çalışması kazandığını hatırlatarak, "Gençlerin katılımı bizi mutlu ediyor, her yaştan müzikseveri festivale davet ediyoruz, tüm hazırlıklarımız tamam, güzel bir festival bizi bekliyor" diye konuştu.

Festival İKSEV, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Hollanda Kraliyeti Büyükelçiliği, Avusturya Kültür Ofisi, ABD Büyükelçiliği, Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu, Polonya Adam Mickiewicz Enstitüsü, Polonya Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosluğu, İzmir Goethe Enstitüsü, İzmir Fransız Kültür Merkezi ve İzmir İtalyan Konsolosluğu işbirliği ile düzenleniyor.

Muhabir: Senem Yazıcı

Yayıncı: Nevbahar Kabaklı - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Avusturya Polonya Siena Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title