Haberler

İzmir, Atası İçin Durdu

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77'inci yıldönümünde, İzmir'de de törenle anıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77'inci yıldönümünde, İzmir'de de törenle anıldı. Saat 09.05'te hayatın durduğu kentte, bayraklar yarıya indirildi, Atatürk için saygı duruşunda bulunuldu. 70 yaşındaki Saliha Yıldırım, milletvekillerine ayrılan alanda, onlarla birlikte saygı duruşuna katıldı. Gözyaşlarına hakim olamayan Saliha Yıldırım, "Bağışımız sağolsun" sözleriyle Atatürk'e olana büyük sevgisini ifade etti.

İzmir'deki Atatürk'ü anma törenleri Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Atatürk Anıtı'na Vali Mustafa Toprak, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu çelenk bıraktı. Törene eski milletvekillerinin yanı sıra CHP milletvekilleri Ali Yiğit, Özcan Purçu, Musa Çam, Kamil Okyay Sındır ve Tacettin Bayır da katıldı. Ak Parti'li İl Başkanı Bülent Delican temsil etti, milletvekili katılmadı. Törende ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, askeri erkan ve öğrenciler de hazır bulundu.

09.05'TE HAYAT DURDU

Atatürk'ün aramızdan ayrıldığı saat 09.05'te bayraklar yarıya indirildi, herkes aynı anda Atatürk için saygı duruşunda bulundu. Aynı anda sirenler ve taşıt kornaları çaldı, araçlarından inenler de saygı duruşunda durdu. Törenin en ilginç anı ise, 70 yaşındaki Saliha Yıldırım'ın, milletvekillerine ayrılan alanda, onlarla birlikte saygı duruşuna katılması oldu. Gözyaşlarına hakim olamayan Saliha Yıldırım, "Bağışımız sağ olsun" sözleriyle Atatürk'e olana büyük sevgisini ifade etti. Meydandaki tören, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Vali Mustafa Toprak'ın Anıt Şeref Defteri'ni imzalamasıyla sona erdi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Mustafa Toprak İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title