Haberler

İzmir Artık Hayvanseverler İçin de Kafe Var

İzmirli Eser Alaş, ünlü bir giyim mağazasında çalıştığı sırada, düşlerini süsleyen projeyi gerçekleştirmek için işten ayrılıp ABD'ye gitti.

İzmirli Eser Alaş, ünlü bir giyim mağazasında çalıştığı sırada, düşlerini süsleyen projeyi gerçekleştirmek için işten ayrılıp ABD'ye gitti. Burada 5 ay evcil hayvanlar için bakım ve güzellik eğitimi almasının ardından da doğduğu kente dönüp "patikür" ismini verdiği farklı konseptteki işyerini açtı. Hayvanlar için özellikle de köpeklerin, tıraş edilmesinden, banyo yaptırılmasına, pansiyon hizmeti verilmesine kadar seçenek sunan Alaş'ın en büyük sürprizi ise, hayvanseverler için oldu. Evcil hayvanlarıyla hiç bir kafeteryaya kabul edilmeyen hayvanseverler, burada kucaklarında köpekleriyle oturup gönüllerince sohbet etme imkanı yakaladıkları kafeterya hizmeti almaya başladı.

İzmirli 27 yaşındaki Eser Alaş, İstanbul'da ünlü bir giyim mağazasında (Vakko) satış temsilcilisi olarak çalıştığı sırada, düşlerindeki projeyi gerçekleştirmek için ilk önce işinden ayrıldı. Ardından da ABD'ye gitti. Burada, 5 ay boyunca 120 saat, evcil hayvanlar için bakım ve güzellik eğitimi aldı. Artık planladığı projeyi hayata geçirmek için eğitimini de almış olan Alaş, İzmir'e dönüp, Mavişehir Semti'nde, "Patikür" ismini verdiği işyerini açtı. Alaş'ın işyeri, klasik evcil hayvan bakım yerlerinden çok farklı özellikler taşıyor.

A'DAN Z'YE BAKIM

Eser Alaş'ın, Patikür isimli işyerine gelen hayvanlara, özellikle de evcil köpekler için, önemli hizmet seçenekleri de sunulmaya başlandı. Burada, köpeklerin tüylerinin tıraş edilmesinden, banyo yaptırılmasına, temizliğine, tırnak bakımına kadar çeşitli birimler oluşturuldu. Ayrıca, köpeklerini sabah bırakıp akşam almak isteyen ya da birkaç gün kalmasını isteyen kişiler için de, pansiyon hizmeti verilmeye başlandı. Köpekler, kendileri için özel olan yerlerde, özel yataklarında kalma imkanını elde etti.

ARTIK ONLARIN DA BİR KAFETERYASI VAR

Patikür'de en önemli hizmetlerden birisi ise, hayvanseverlerin kendilerine yönelik oldu. Evcil olmalarına rağmen hayvanlarla kentteki kafeteryalara kabul edilmeyen hayvanseverlere için, burada kafeterya hizmeti de verilmeyle başlandı. Dileyenler, bir bölümü kafeterya olan işyerine gelip, gönüllerince sohbet edip, hayvanlarıyla ilgili paylaşımlarda da bulunma fırsatını yakaladı. Müşteriler de, bu hizmetlerden oldukça memnun kaldı. Yaşar Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencisi olan 22 yaşındaki Işıl Atabey, önemli bir sıkıntılarının artık giderildiğini söyleyerek, "Bizler, hayvanlarımızı çok seviyoruz. Onlar bizim evlatlarımız gibi. Ama bir yere gitmek istediğimizde maalesef onları eve kapatıp gitmek zorunda kalıyorduk. Ama burada artık bu sorunumuz yok. Gelip konuşuyoruz. Ayrıca köpeklerimizin bakımları bile yapılıyor o sırada. Ben köpeğim için burada doğum günü kutlaması bile yaptım. Köpeğim doğum günü pastasının mumunu söndürdü, kafeterya müşterilerinin köpeklerinden de hediyeler bile aldı" dedi.

İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü'nde avukatlık yapan Tuğba Sayıcı da, "Bizler için önemli bir ayrıcalık aslında. Çünkü bu bakımları her yerde yaptıramıyorsunuz. Birisi mutlaka eksik kalıyor. Bu da hayvanlarda sıkıntıya neden oluyor. Oysa burada hepsini yaptırıyoruz. Birde önemli olan gelip oturup en azından arkadaşlarımızla kucaklarımızda köpeklerimizle bir çay içme imkanını yakalamak. Evin dışında bunu hiç yapamıyorduk ama artık burada yapıyoruz" diye konuştu.

Devlet Tiyatroları sanatçısı Yasemin Toprak ise, otel konforunda hizmet verildiğini, köpeğini burada bıraktığında, gözünün arkada kalmadığını, mutlu olduğunu bildiğini dile getirdi.

"BENİM DÜŞÜM GERÇEK OLDU"

Projesini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşayan Eser Alaş ise, "Büyük bir mağazada çalışıyordum. Bir sabah uyandım ve kafamdaki projeyi hayata geçirmeye karar verdim. İşten istifa edip ABD'ye gittim. Burada önemli bir eğitim aldım. Herşeyi en ince detaylarına kadar öğrenince de tekrar dönüp, buraya açtım. Şimdi iyi ki açmışım böyle bir olaya neden olmuşum diyorum. Çünkü hem hayvanların hem de onların sahiplerinin mutlu olduğunu biliyorum. Öyle geri bildirimler alıyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Vakko İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title