Haberler

İzmir Altı Bin Sayfalık Ansiklopedi Oluyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi (APİKAM), İzmir'in kültür envanteri içinde çok önemli bir yer tutan İzmir Kent Ansiklopedisi'nde son aşamaya geldi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi (APİKAM), İzmir'in kültür envanteri içinde çok önemli bir yer tutan İzmir Kent Ansiklopedisi'nde son aşamaya geldi. Her biri 600'er sayfadan oluşan 10 ciltlik ansiklopedi, 7'den 77'ye her kesime hizmet verecek şekilde hazırlandı.

Görsel malzemelerle renklendirilen ve konusunda uzman 300 araştırmacı tarafından iki yıllık süreç içinde hazırlanan ansiklopedi, Nisan ayında düzenlenecek Kitap Fuarı'nda görücüye çıkacak. Yazım işleri tamamlanan ansiklopedinin tasarım ve dizgi işlemleri devam ediyor. İzmir'in 8 bin 500 yıllık tarihi ve kültürel birikimini bir araya getirerek çağdaş bir kentlilik bilinci oluşturma konusunda çok önemli işlev görecek olan İzmir Kent Ansiklopedisi, kentin sosyal, ekonomik, siyasal ve kültürel zenginliğini gözler önüne seriyor. İzmir için yapılan en kapsamlı çalışma olan ansiklopedide, sanattan spora, sağlıktan kent mimarisine, kültürden ekonomiye, cadde ve meydanlardan tarihi yapılara kadar her türlü bilgi yer alıyor.

BEŞ YENİ KİTAP DAHA

Öte yandan, bugüne kadar 102 eserin yayınlandığı Büyükşehir Belediyesi Kent Kitaplığı, 5 yeni kitabı daha araştırmacılar ve okuyucularla buluşturmaya hazırlanıyor. Halen matbaada basım aşamasında olan kitaplar şöyle: Prof. Dr. Zerrin Toprak Karaman, Prof. Dr. Ömür Neczam Timurcanday Özmen, Dr. İbrahim Güray Yontar ve Dr. Yunus Emre Özer tarafından hazırlanan "Dış Göçler (İzmir'de Bulgaristan'dan Gelen Türk Soylu Yerleşik Göçmeler)" - R. Eser Gültekin tarafından hazırlanan "İzmir - Kemeraltı Bölgesi'ndeki Osmanlı Dönemi - Çeşmeleri" - Hasan Zorlusoy tarafından hazırlanan "17. Yüzyıldan Günümüze Fransız Gezginlerin Gözüyle İzmir"- Hamide Bahriyeli tarafından derlenen ve dostlarının dilinden ünlü yazar Tarık Dursun K'ya armağan kitap olma özelliği taşıyan "Öpüldünüz Çocuklar -Salih Özbaran tarafından hazırlanan "Küllerinden Doğan Kasaba-Turgutlu"

20 KİTAP GELİYOR

İzmir için İzmir kitapları yayımladıklarını söyleyen Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi (APİKAM) Müdürü Yrd.Doç. Dr. Oktay Gökdemir, bu yıl içinde 20 kitap yayımlayacaklarını ve artık gelenekselleşen "9 Eylül'e 9 Kitap" serisinin bu yıl da devam edeceğini bildirdi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Piriştina Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title