Haberler

İzmir AK Parti Adaylarından İlk Açıklamalar

AK Parti’nin İzmir milletvekili adayları seçim sürecini değerlendirdi7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde milletvekili olmak için yarışacak adaylar, dün listelerin Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) verilmesiyle belli oldu.

AK Parti'nin İzmir milletvekili adayları seçim sürecini değerlendirdi

7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde milletvekili olmak için yarışacak adaylar, dün listelerin Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) verilmesiyle belli oldu. AK Parti'den İzmir milletvekili olmak için yarışacak isimler adaylıklarını değerlendirdi. 13 yıldır AK Parti'de çeşitli görevlerde bulunan İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, partisinden tekrar İzmir 2. Bölge'den aday gösterildi. Partisinin kendisini tekrar aday göstermesini ve adaylık sürecini değerlendiren Ulema, "Teşkilatımız seçimlerini yaparken çok büyük bir titizlikle çalıştı. AK Parti'nin herhangi bir kişi ve gruba yönelik bir ayrımı olmamıştır. Sayın Başbakanımız isimleri masaya yatırarak değerlendirme yapmıştır. İzmir'e dışardan gelen çok az isim var. Özellikle CHP'ye bakacak olursanız çok fazla dışardan aday var. 7 Haziran'da milletimizin karşısına çıkacağız. Biz üç şey için çalışıyoruz. Birincisi çözüm süreci, ülkemizin buna ihtiyacı var. İkincisi, paralel devlet, devlet içinde devlet olmaya çalışanlara karşı. Üçüncüsü de başkanlık sistemini oturtmak istiyoruz. Hedefimiz bu seçimlerde 400 milletvekili. Eski Türkiye'yi bitireceğiz ve yeni Türkiye'yi başlatacağız. 7 Haziran'da bu büyük yarışa girecek olan tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum" dedi.

İzmir 2. Bölge'den tekrar aday gösterilen İzmir Milletvekili Hamza Dağ ise, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlere artık daha tecrübeli gireceğini ifade ederek, "Dört yıl boyunca milletvekili olarak İzmir'e hizmet etme fırsatımız oldu. Eğer bu dönem de milletimiz destek verir, teveccüh gösterirse bir dört yıl daha İzmir'i temsil edeceğiz. Bu noktada bize bu imkanı veren parti büyüklerimize teşekkür ediyorum. İşimiz şimdi daha da zorlaştı. Sorumluluğumuz bir kat daha arttı. İlk dönem görevdeyken tecrübe kazanmamız gerekiyordu. Şimdi tecrübeli olarak yeni dönemde görev alacağız. Karar hayırlı olsun. Önümüzde yeni bir süreç var. AK Parti büyük bir ailedir. Bu aile içinde küsmek, darılmak yok, çalışmak var. Bizim milletvekili adayı gösterilmemizin birçok gerekçesi olabilir. Gösterilmeyen adaylarımızın da olumsuz olduğu anlamına gelmez. Liste İzmir'e hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nukhet Hotar da milletvekilliği için aday gösterildiği İzmir 1. Bölge'den seçimlere girecek. 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde tüm isimlerin ülkeye hayırlı olmasını dilediğini söyleyen Hotar, "Birlik ve beraberliğimizin devam etmesi için vesile olmasını diliyorum. Çünkü bu istikrar devam ettikçe bulunduğumuz makamda mutlu oluruz. Çocuklarımızın geleceği için umutlu oluruz. Ben de bunun için yola çıkmış bir aday olarak partimizin diğer adayları gibi partimin başarısına katkı sağlamak istiyorum. Bunun için de elimden gelen her türlü gayreti sarf edeceğim. AK Parti'nin İzmir listesinin İzmir'e çok uygun olduğunu düşünüyorum. Ben tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum" dedi.

İzmir 1. Bölge'den aday gösterilen Gazeteci-Yazar Hüseyin Kocabıyık, "Bundan sonra bütün birikimlerimiz, bütün enerjimizi İzmir için harcayacağız değerlendireceğiz. Ben rahmetli Adnan Menderes kültürü ile büyümüş birisiyim. Ömrüm demokrasi mücadelesi vererek yaşanmış bir ömürdür. Bundan sonra da aynı şekilde Türkiye'nin daha demokrat, özgür, zengin ve daha barış içinde yaşayan bir hayat sürmesi için geçecektir. Bugüne kadar pek çok görevde bulundum. Şayet, İzmirlileri temsil etme hakkı kazanırsam bu benim için görevlerin en onurlusu olacaktır. Her şey Türkiye içindir. Her şey İzmir'i yeniden Türkiye ve dünyanın parlayan yıldızı yapmak içindir. Her şey demokrat ve özgür bir Türkiye içindir. Çıktığımız bu yolda Allah bizi utandırmasın" şeklinde konuştu.

Listelerin açıklanmasını AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nda takip eden eski Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, 1. Bölge 3'üncü sıradan aday gösterildi. Listelerin açıklanmasının ardından görüşlerini basın mensupları ile paylaşan Şeboy, "Ben seçim kaybetmiş insanım, ben aday olmadım. Teşkilatımız bu teklifi getirdi, bende kabul ettim. Üçüncü sıra omurgadır. Bundan sonra ben benden sonra gelenler için çalışacağım. Omuzlarımızdaki yük artık daha fazla. Bizim listemizde Ege Bölgesi ve İzmir ağırlıklı, CHP'ye bakarsanız listelerinde İzmirli yok. Başkanlık dönemimde kazanmış olduğum sevgiyi ve şefkati inşallah vekillik sırasında kullanacağım. Göçmenlerden aldığım oyları diğer kesimlerle sentezleyerek herkesin oyunu alacağız" diye konuştu.

İzmir 2. Bölge'den 4'üncü sıradan aday gösterilen Yüksek Avukat Kerem Ali Sürekli ise, şunları söyledi:

"Güzel bir süreç oldu. İçeride de bahsettim. Kardeşlik hukuku ön planda. Açıklamamda Ali Aşlık vardı. Üzülerek söylüyorum Ali Aşlık söylediğini yapmış oldu. Onunla birlikte çalışmayı gönül isterdi. Herkes bana destek oldu. İl yönetimi, ilçe başkanları ve milletvekilleri destek oldu. Sırtımıza ağır bir yük yüklüyor, çok çalışmamız lazım. Birebir iletişimi halk çok önemsiyor. Seçim hedeflerimiz büyük. 400 milletvekilini hedefliyoruz. İzmir'de yüzde 40 hedefimiz var. Diğer aday arkadaşlarımızla birlikte yoğun bir çalışma temposuna gireceğiz. İl Başkanımızla görüştüm. Sabah 7'de onların toplantılarına desteğe davet ederse giderim. Seçilirsek uyumlu bir çalışma sergileyeceğiz. Hedefimiz başkanlık sistemini hayata geçirmek. 2019 seçimlerinde 6 olan belediyemizi 4'e katlamak. Teşkilattan geliyorum. Teşkilatı iyi tanıyorum, İzmirli'yi iyi tanıyorum. Bütün İzmirliler'i kucaklamak istiyorum. Halkın içinde olmaya özen göstereceğim. Seçimden seçime geliyorsunuz cümlesini hafızalardan silmek amacım." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Yüksek Seçim Kurulu Ak Parti Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title