Haberler

İzmir - Acılı Anne, Doruk İçin Dik Duracağım

Acılı anne, Doruk için dik duracağım İzmir şehidine ağladı MALATYA'da düşen iki RF- 4E tipi uçakta şehit olan askerlerden Hava Pilot Üsteğmen Osman Onur Özkaya'nın cenazesi Malatya'daki askeri törenin ardından baba ocağı İzmir'e getirildi.

Acılı anne, Doruk için dik duracağım

İzmir şehidine ağladı

MALATYA'da düşen iki RF- 4E tipi uçakta şehit olan askerlerden Hava Pilot Üsteğmen Osman Onur Özkaya'nın cenazesi Malatya'daki askeri törenin ardından baba ocağı İzmir'e getirildi. Şehit için Bostanlı Beşikçioğlu Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törende gözyaşları sel olurken, şehidin eşi Miraç Özkaya, 11 aylık oğlu Doruk Özkaya'yı kucağından biran olsun bırakmadı. Acılı eş çocuğuyla şehidin tabutuna kapanıp gözyaşı döktü. Şehidin annesi Aynur Özkaya, cenaze namazının kılınmasının ardından oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna kapandı, Sen rahat uyu oğlum, Doruk için dik duracağım diyerek ağıt yaktı. Şehidin yakınları, bir süre tabutun başında gözyaşı döktü. Malatya 7'nci Ana Jet Üssü'nden keşif uçuşu yapmak üzere havalanan 2 RF-4E tipi (Fantom) keşif uçağı dün (salı) Akçadağ İlçesi Ekinciler Mevkii'nde düştü. Kazada Kurmay Pilot Binbaşı Salih Sezer, Hava Pilot Üsteğmen Osman Onur Özkaya, Hava Pilot Üsteğmen Yasin Atalay ile Hava Pilot Üsteğmen Zeynel Özgür Özbahçeci şehit oldu. Malatya'daki askeri törenin ardından şehit askerler son yolculuklarına uğurlanmak üzere memleketlerine gönderildi.

ACILI EŞİN TEK DAYANAĞI 11 AYLIK OĞLU OLDU

Beş yıllık evli olan ve 11 aylık Doruk adlı oğlu bulunan Hava Pilot Üsteğmen Osman Onur Özkaya'nın naaşı, cenaze töreninin yapılacağı Karşıyaka İlçesi'ndeki Bostanlı Beşikçioğlu Camii'ne getirildi. Bir kadın askerin teskin etmeye çalıştığı şehidin öğretmen eşi Miraç Özkaya, oğlu Doruk Özkaya ile şehidin tabutunun bulunduğu noktaya geldi. Bir süre öylece bakan genç kadın, daha fazla dayanamayıp Türk bayrağına sarılı tabuta kapanıp öptü. Kadın asker talihsiz kadını güçlükle teskin etti. Camideki törene, Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Akın Öztürk, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan, şehidin babası Cengiz Özkaya, annesi Aynur Özkaya, ikiz kız kardeşleri Gizay Özkaya ile Deniz Özkaya, yakınları, askeri erkan, belediye başkanları ve yüzlerce İzmirli katıldı. Şehidin eşi Miraç Özkaya da cemaatle saf tuttu. Orgeneral Öztürk, baba Cengiz Özkaya'yı uzun süre teskin etti, yanından ayrılmadı.

EŞİNİN TABUTUNU ÖPEREK UĞURLADI

İkindide kılınan cenaze namazının ardından, şehidin ailesi tabuta kapandı. Baba Cengiz Özkaya, oğluna asker selamı verdi. Acılı anne Aynur Özkaya, Sen rahat uyu oğlum, Doruk için dik duracağım diye ağıt yaktı. Şehidin yakınları, bir süre tabutun başında gözyaşı döktü. Şehidin eşi Miraç Özkaya, askerlerin omuzlarına aldığı tabutu öperek uğurladı. Top arabasına konan şehidin cenazesi toprağa verilmek üzere Kadifekale Şehitliği'ne götürülürken, anne Aynur Özkaya fenalık geçirdi, Son kez asker selamı veremedim yavruma dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Deniz Özkaya Osman Onur Malatya İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
title