Haberler

İzlediği Filmlerden Etkilendi Dünya Şampiyonu Oldu

Güncelleme:

Yaşar Sami Gökbaba, izlediği bir filmdeki dünya şampiyonu olan sporcudan etkilenerek başladığı spor hayatında Avrupa ve dünya şampiyonu olarak azmin zaferini gösterdi.

İzlediği sinema filmindeki karakterin sıfırdan başlayıp zirveye çıkmasından etkilenerek başladığı spor yolculuğunda, iki elinde 7 parmağı, 20 ve 30 santimetre uzunluğunda kolları olan engelli sporcu Yaşar Sami Gökbaba, Avrupa ve dünya şampiyonu oldu.

Yaşar Sami Gökbaba, izlediği bir filmdeki dünya şampiyonu olan sporcudan etkilenerek başladığı spor hayatında Avrupa ve dünya şampiyonu olarak azmin zaferini gösterdi.

Gökbaba son olarak, 5. Dünya Para-Tekvando Şampiyonası'nda K43 kategorisinde 75 kiloda altın madalyaya uzandı. Çankaya Köşkü'nde, "Başkomutan" sıfatıyla ilk kez resepsiyon düzenleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın ağırladığı yaklaşık 3 bin 500 davetli arasında Gökbaba da vardı.

Gökbaba, spora Gençlik Spor İl Müdürlüğü Yaz Spor Okulları'nda karate yaparak başladığını belirtti.

Aktif olarak 8 yıl karate yaptıktan sonra el ile yapılan bir spor olduğu için karateyi bıraktığını ifade eden Gökbaba, "Engelli olmanın verdiği bir pasiflik vardı üzerimde. Filmleri izliyordum hoşuma gidiyordu. Spora filmlerden etkilenerek başladım. Profesyonel bir sporcu olma yolunda gidiyordum. Akabinde Konya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'nün bünyesinde tekvando branşına başladım. İlk kez 2009 yılında dünya şampiyonası düzenlendi. Kulüp antrenörümüz ve başkanımızla oturup konuştuk ne yapıp ne yapamayacağımız hakkında. Onlar da bana destek vereceklerini söylediler. 2009 yılında dünya şampiyonasına gittim. Burada ilk kez resmi bir müsabakada dünya şampiyonasına çıktım ve 3. oldum" diye konuştu.

Devamında kulüp çalışmalarına ağırlık verdiğini ve ikinci kez dünya 3'üncüsü olduğunu vurgulayan Gökbaba, "Bu başarı hep aynı seviyede gittiği için hırs yaptım. Çalışmaları biraz daha hızlandırdık. Akabinde ilk kez bir Avrupa Şampiyonası düzenlendi 2011 yılında. Bu şampiyonada 3-4 maç yaptım ve Avrupa 2.si oldum. Daha sonra kendimi bir derece daha geliştirerek Avrupa Şampiyonu oldum" dedi.

"Ben bu başarılarla yetinmem"

Dünya üçüncülükleri ve Avrupa şampiyonluğunun kendisine yetmediğini vurgulayan Gökbaba, şöyle devam etti:

"Bununla yetinmeyeceğim dedim ve kendime bir hedef koydum. Benim hedefim dünya ve olimpiyat şampiyonluğu idi. Akabinde 2013 senesinde İsviçre Lozan'da yapılan Para-Tekvando Dünya Şampiyonası'nda şampiyon oldum. Şampiyon olduktan sonra benim için asıl çalışma şimdi başlıyor dedim. Çünkü şampiyon olmak kolaydır ama şampiyon kalabilmek zordur. Gerçekten de bu benim için zor oldu. 3 ay sonra bir Avrupa şampiyonası daha düzenlendi. Buradan da Allah'a şükür alnımızın akı ile şampiyon olarak ülkeme geri döndüm."

"İsteğimiz, yaptığımızın karşılığını görebilmek"

Yaptıkları sporun standartları karşılamadığı için olimpik olamadığını ifade eden Gökbaba, "Tek sıkıntımız, para-tekvando olimpik bir spor olmadığı için ödül yönetmeliğinden faydalanamıyoruz. Kazandığımız uluslararası başarıların maddi getirisi olmadı. Fakat bizim için maddiyattan önemli maneviyat var. Biz ülkemizi temsil etmenin onuruyla, gururuyla yaşıyoruz. Ödül yönetmeliğinde değişiklik bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Konya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Müdürü Malik Külahcı ise Gökbaba'nın kendileri için engelli bir sporcu olarak görülmediğini vurgulayarak, "Yaşar'a engelli sporcu demek bizim için büyük bir engel teşkil ediyor. Yaşar bizim için özel bir sporcu, hem Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışıyor hem de bizim sporcumuz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Çankaya Köşkü Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title