Haberler

İzka'dan İki Programa 20 Milyon Lira

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) "Yarımada Sürdürülebilir Kalkınma" ve "İlçeler Arası Gelişmişlik Farkının Azaltılması" mali destek programlarını ilan etti.

İZKA'dan yapılan açıklamada, iki program kapsamında toplam 20 milyon liralık kaynağın, projeleri başarılı bulunan başvuru sahiplerine kullandırılması planlandığı belirtildi.

İzmir Valisi ve İZKA Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toprak, programlarla İzmir ekonomisine aktarılacak olan 20 milyon liralık kaynağın, İzmir'in ilçeleri arasındaki gelişmişlik farklarını azaltma ve var olan potansiyeli harekete geçirerek, İzmir'in sürdürülebilir kalkınmasına itici bir güç oluşturulmasına yönelik çalışmalara önemli bir katkı oluşturacağını kaydetti.

Toprak, Yarımada Sürdürülebilir Kalkınma Programının Çeşme, Güzelbahçe, Karaburun, Seferihisar ve Urla ilçelerini kapsayan yarımada bölgesinde tarımsal üretim kapasitesinin arttırılması, doğal, tarihi ve kültürel varlıklarının değerlendirilmesi,  turizm çeşitliliğinin artırılması, yaşlı ve engellilere yönelik bakım ve rehabilitasyon konularında hizmet kapasitesinin geliştirilmesinin hedeflediğini ifade etti.

İlçeler Arası Gelişmişlik Farkının Azaltılması Mali Destek Programının ise öncelikleri itibarıyla, bölgede istihdam edilebilirliğin artırılması, sosyal altyapının geliştirilmesi, tarımda üretim kapasitesinin arttırılması, tarım dışı ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi, doğal, tarihi ve kültürel varlıkların değerlendirilmesi, bu alanlara yönelik sosyal ve fiziki altyapının güçlendirilmesi, tarım ve sanayi üretiminin modernize edilmesine yönelik sosyal ve fiziki altyapının geliştirilmesi, çevrenin korunmasına, yenilenebilir enerji kullanımına veya enerji verimliliğine yönelik fiziki altyapının geliştirilmesinin hedeflendiğini aktarıldı.

Programlara kar amacı güden kuruluşlar kategorisinde KOBİ'ler ve kamu kontrolündeki işletmeler, kar amacı gütmeyen kuruluşlar kategorisinde ise kamu kurumları, belediyeler, üniversiteler, dernek ve vakıflar, kooperatif ve birlikler, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları başvurabilecek. Ayrıca İlçeler Arası Gelişmişlik Farklarının Azaltılması Mali Destek Programı kapsamındaki Küçük Ölçekli Altyapı bileşeninde kamu kurumları, belediyeler, organize sanayi bölge yönetimleri, kooperatifler ve birlikler de uygun başvuru sahibi olabilecekler.

Kaynak: AA / Yerel

İzmir Kalkınma Ajansı Mustafa Toprak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title