Haberler

İzinsiz Yürüyüşe Polis Müdahalesi

Adana’da ’barış yürüyüşü’ yapmak isteyen gruba polis müdahale etti.

Adana'da 'barış yürüyüşü' yapmak isteyen gruba polis müdahale etti. HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş'ın biber gazından etkilendiği olayda, 4 kişi gözaltına alındı.

İnönü Parkı'nda toplanan bir grup, 'Savaşa hayır' sloganları atarak Atatürk Parkı'na yürümek istedi. HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş'ın da katıldığı yürüyüşte grubun önünü kesen polis, yürüyüşe izin verilmeyeceğini bildirdi. Ancak yürümekte ısrarcı olan grup, çevik kuvvet ekibinin etrafından dolaşmak istedi. Bunun üzerine ekipler ile grup arasında arbede yaşandı. Grupta bulunanlardan bazı kişilerin ellerindeki bayrakların sopaları ile polise vurması üzerine çevik kuvvet ekipleri cop ve biber gazıyla eylemcilere müdahale etti. Milletvekili Beştaş da sıkılan gazdan etkilendi.

Oldukça sinirlenen HDP'li Beştaş, çevik kuvvet ekiplerinin arasından amirler ile görüşmek istedi. Çevik kuvvet ekiplerinin izin vermemesi üzerine tekrar arbede çıktı. Güçlükle amirlerin yanına giden Beştaş, "Bu yaptığınıza ne denir. Görüşmek için izin istiyorum itiyorlar. Bakın ben bu halkın vekiliyim. Sen atanmış birisin bana böyle davranamazsın" dedi. Amir ise vekile "Sakin olun" diye karşılık verince Beştaş, "Nasıl sakin olayım, gaz attınız bana ya" diye tepki gösterdi. Amir, "Sizinle ilgili bir sıkıntı yok. Ama orada tedbir alan polis arkadaşları darp ediyorlar" ifadelerini kullandı.

Sık sık arbedenin çıktığı eylemde, 4 kişi gözaltına alındı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Meral Danış Beştaş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title