Haberler

İzinsiz Gösteriler

Güncelleme:

Yurdun bazı illerinde, terör örgütü IŞİD'e tepki bahanesiyle izinsiz gösteri düzenleyen gruplar, taşkınlık yaptı.

Yurdun bazı illerinde, terör örgütü IŞİD'e tepki bahanesiyle izinsiz gösteri düzenleyen gruplar, taşkınlık yaptı.

İzmir'de Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP), Kobani (Ayn el-Arap) kentinde durumun acil olduğu açıklaması ve "sokağa çıkma çağrısını" bahane eden grup, Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde toplandı. Burada, IŞİD'i protesto eden dövizler taşıyan ve slogan atan grup, Kıbrıs Şehitleri Caddesi boyunca yürüdü.

Yürüyüş sırasında grup içinde yer alan ve yüzlerini maskeyle gizleyen bazı kişilerin, çevredeki bankaların camlarını kırdığı görüldü. Basın açılması yapan grup, daha sonra dağıldı.

Bunun yanında, bir grup da Karabağlar ilçesi Eskiizmir semtinde izinsiz gösteri düzenledi. Göstericilerin taşlarla saldırdığı bir belediye otobüsünün camları kırıldı.

Bu arada, İstanbul'un Esenyurt ilçesi Doğan Araslı Caddesi'nde izinsiz gösteri yapan bir grup, park halindeki bir otobüs ve 4 otomobili molotofkokteyli atarak tutuşturdu. Bölgedeki TOMA'lardan sıkılan suyla söndürülen araçlarda hasar oluştu.

Öte yandan, Ankara'da Sakarya Caddesi'nde toplanan grup, oturma eylemi yaptı. Ateş de yakan grup, IŞİD'in saldırılarını sloganlarla protesto etti.

-Adana'da 2 kişi yaralandı-

Adana'da IŞİD'in saldırılarını protesto etmek isteyen bir grup, merkez Seyhan ilçesi Küçük Dikili Mahallesi'nde toplandı. Bu sırada kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce gruba ateş açılması sonucu 2 kişi yaralandı.

Yaralılar, özel araçlarla çeşitli hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan birinin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Olayın ardından bazı kişilerin iş yerlerine ve araçlara zarar verdiği belirtildi.

Bu arada Dağlıoğlu, Şakirpaşa, 19 Mayıs ve Gülbahçesi mahallerinde düzenlenen izinsiz gösterilere de polis ekipleri müdahale etti.

-Çanakkale-

Çanakkale'de, HDP üyesi bir grup İskele Meydanı'nda toplandı. Bu sırada meydan civarında Çanakkale Emniyet Müdürlüğü ekipleri güvenlik önlemi aldı.

Gruptakiler, Türkçe ve Kürtçe slogan atıp, Kobani'deki gelişmeleri protesto etti, mum yaktı. Yaklaşık 2 saat süren protesto olaysız sona erdi.

- Siirt, Şırnak, Mardin ve Batman'da protestolar-

Siirt, Şırnak, Mardin ve Batman'da, IŞİD'e tepki bahanesiyle izinsiz gösteri düzenleyen gruplar, taşkınlık yaptı.

Siirt Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan göstericiler, Hüda Par İl Başkanlığı binasını taşladıktan sonra park halindeki 3 otomobili ateşe verdi. Bunun üzerine polis gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

Batman'da ise göstericiler Turgut Özal Bulvarı'nda 2 otomobili ateşe verip, ardından Hüda Par İl Başkanlığı binasını taşladı. Olay yerine gelen partililer ile grup arasında yaşanan gerginlik polisin zamanında müdahalesi sonucu önlendi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde yüzü maskeli bir grup, Lozan Caddesi'ndeki bir banka şubesinin kapılarını kırıp, içeri girdi. Bankayı tahrip eden grup, daha sonra burayı ateşe verdi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle banka şubesindeki yangın söndürüldü.

Derik ilçesinde de göstericiler, kapısını kırıp girdikleri Hüda Par İlçe Başkanlığı binasını ateşe verdi. Partililerin müdahalesiyle yangın söndürüldü.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde de izinsiz gösteri yapan yüzü maskeli bir grup, 2 banka şubesini ateşe verdi.

-Muş-

Muş'ta, sosyal medya üzerinden organize olup İstasyon Caddesi'nde bir araya gelen grup, Karayolları Kavşağı'ndan şehir merkezine doğru yürüyüş yapmak istedi. Yola barikat kuran güvenlik güçleri, göstericilerin yürüyüşüne izin vermedi.

İstasyon Caddesi'ni trafiğe kapatan göstericiler, burada bulunan bazı iş yerlerine zarar verdi. Polise taş atan gruba, biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulunuldu.

Müdahalenin ardından grup, ara sokaklara kaçarak dağıldı.

Gösterilerde çöp varillerini ve çevredeki dükkanların tezgahlarını dağıtıp yakan grup, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü binasının camlarını kırdı, cadde üzerindeki bir marketi ateşe verdi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Kobani Şırnak Siirt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title