Haberler

Otobüs Şoförünü Taşlayarak Öldüren Çocuklar Hakim Karşısında

Güncelleme:

Adana'da, izinsiz gösterilerde atılan taşlar nedeniyle otobüs şoförünün ve bir çocuğun ölümüyle ilgili 10 çocuğun yargılanmasına başlandı.

İzinsiz gösteriler sırasında atılan taşlar nedeniyle kontrolden çıkan belediye otobüsünün çarptığı bir çocuk ve şoförün ölümüyle ilgili 2'si tutuklu 10 çocuğun yargılanmasına başlandı.

Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Y.D (14) ve M.A (15) ile tutuksuz sanıklar D.D (15), A.K (15), N.T (14), M.B (15), O.B (14), S.Ş (14) ve O.S (15) ile avukatları hazır bulundu.

Savunmaları alınan sanıklar, haklarındaki suçlamaları reddederek beraatlerini talep etti.

İfadesinde, olay günü ailece misafirlikte bulunduklarını iddia eden Y.D, dışarı çıkmak isteyen kardeşlerini yalnız bırakmamak için onlarla çıktığını, olayların çıktığını görünce kardeşlerini alarak halasının evine döndüğünü anlattı.

M.A. da olay saatinde babasının iş yerinde olduğunu iddia ederek suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

Suçsuz olduklarını belirten diğer sanıklar da dava dosyasında beyanları bulunan gizli tanığın suçlamalarını da kabul etmediklerini ifade etti.

Gizli tanığın sonraki duruşmada hazır edilmesine, duruşmaya gelmeyen tutuksuz sanık H.Ö'nün (12), zorla getirilmesine karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

Geçen yıl 17 Kasım'da, merkez Yüreğir ilçesi Anadolu Mahallesi'nde İzinsiz gösteri sırasında yoldan geçen belediye otobüsüne taşlı saldırıda bulunulması sonucu başına taş isabet eden sürücü Ali Köse (27) yaralanmış, kontrolden çıkan otobüs, duvara ve yol kenarında bekleyen 6 yaşındaki İbrahim Taşkıran'a çarpmıştı.

Taşkıran aynı gün hayatını kaybederken, sürücü Köse ise olaydan 10 gün sonra tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Taşkıran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title