Haberler

İzgaz Yetkilileri Samgaz'ı Ziyaret Etti

İZGAZ Teknik Genel Müdür Yardımcısı Pierre Marzın ve Bakım ve İstasyonlar Müdürü Sinan Temür Samgaz Doğal Gaz Dağıtım A.Ş.yi ziyaret etti.

İZGAZ Teknik Genel Müdür Yardımcısı Pierre Marzın ve Bakım ve İstasyonlar Müdürü Sinan Temür Samgaz Doğal Gaz Dağıtım A.Ş.yi ziyaret etti.

Marzın, yatırım ve işletme faaliyetlerini yerinde inceleyerek doğal gazın teknik ve saha uygulamaları konusunda karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu. İZGAZ ekibine SAMGAZ'ı temsilen Genel Müdür Yılmaz Kolsan, İşletme ve Tesisat Müdürü Murat Aras ev sahipliği yaptı.

Ziyarette yatırım ve işletme faaliyetleri, çelik ve polietilen dağıtım şebekesi incelenerek, lisans bölgesi genelindeki A, B ve C tipi istasyonlarının yerleştirildiği, anlık mimik değerlerinin tek sayfa içerisinde takip edildiği Sevkiyat Kontrol Merkezi ile doğal gaz dağıtım şebekesinde yer alan; 280.000 Sm3/h Gelemen MS-A, 40.000 Sm3/h Gelemen RMS-A ve 80.000 Sm3/h Tekkeköy RMS-A istasyonlarının izlenmesi, kontrol edilmesi ve raporlanması esasına dayalı takip sistemi izlendi. Ayrıca şehrin belirli noktalarında rastgele servis kutuları seçilerek yerinde incelendi.

Ziyaretle ilgili açıklama yapan Yılmaz Kolsan, "Doğal gaz dağıtımımız, lisans bölgemiz genelinde 899 bin 192 metre polietilen ana hat, 235 bin 021 metre servis hattı ve 27 bin 506 adet S2300Y tipi servis kutusu ile tamamlanmış olup, 233 bin 037 bağımsız birim sayısı abone kabulü yapılmıştır. Şehrimizde, bugüne değin 188 bin 454 adet iç tesisat proje onay işlemi gerçekleştirilmiştir" dedi.

Alt yapı çalışmalarında, ilgili şirket, kamu kurum ve kuruluşlarının koordineli çalışmasının ve doğal gaz alt yapısının arzu edilen bilinç ve denetim altında sürdürülmesinin halkın can ve mal güvenliğinin tesisi ile oluşabilecek hasar ve ziyanların sorumluluklarına muhatap kalınmamasını sağlayacağını belirten Kolsan, "Alt ve üst yapı çalışmalarından kaynaklanacak kaza, yangın, patlama, yaralanma, hasar görme ve ölümlü kazalardan, çalışma yapan ekiplerin koordinasyon ve yönlendirmelerinden sorumlu olan, çalışma talimatını veren yöneticiler mesuldür. Bu sorumluluğu paylaşmak ve verimli alt yapı tesislerini inşa edebilmek adına doğal gaz alt yapı şebekesine ait bütün harita ve detay veriler talep edildiği sürece düzenli ve sürekli olarak paylaşılmaktadır" diye konuştu.

İZGAZ yetkililerinin ziyareti, Samsun'u temsilen Bandırma Vapuru maket hediyesi ve istişareler sonucunda duyulan memnuniyet ile son buldu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Murat Aras Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title