Haberler

İzciler Suriyeli Ailelere Sahip Çıktı

ESMA KÜÇÜKŞAHİN - Çoğunluğunu izcilerin oluşturduğu gönüllülerce kurulan Hayır Köprüsü Derneği, kente yerleşen Suriyeli ailelere sahip çıkıyor.

Dernek başkanı ve izci lideri Yüksel Çiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dernek olarak yurt dışındaki mağdur insanlara yardım ulaştırmaya gayret ettiklerini, iç savaş nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda kalan Suriyelilerden bazılarının Kayseri'ye yerleşmesinin ardından, yardım hizmetlerini artık bu ailelere yönlendirdiklerini anlattı.

Kayseri'de Eskişehir Bağları olarak bilinen bölgede binden fazla Suriyeli ailenin yaşadığını ifade eden Çiçek, "Bunların bir kısmı Türkmen, geriye kalanları da Arap. Çoğunluğunu Halep'ten gelen aileler oluşturuyor. Suriyeliler daha çok evlerin bodrum katında yaşıyor. Bizleri derinden etkileyen çok farklı manzaralarla karşılaşıyoruz. Aileler bölük pörçük. Çoğu ailenin bazı fertleri Suriye'deki savaşta hayatını kaybetmiş. Bu insanlara bir nebze de olsa yardımcı olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Hayırseverlerden topladıkları yardımları ailelere ulaştırdıklarını aktaran Çiçek, şöyle devam etti:

"Bu insanların ev eşyasına, gıdaya, kıyafete ihtiyacı var. Duyarlı vatandaşlardan topladığımız yardımları kayıt altındaki ailelerimize dağıtıyoruz. Artık onlarla komşu gibi olduk. Derneğin deposuna gelip rahatlıkla evlerinin eksiklerini söylüyorlar. Bir Suriyeli çocuk gelip, 'Annem gönderdi, çay bardağı ya da şeker var mı?' diye sorabiliyor. Suriyeliler, mülteci konumunda olmadıkları için devletin imkanlarından çok yararlanamıyorlar. Bu insanlara sahip çıkmak bizim gibi sivil toplum kuruluşlarına kalıyor."

İzci gençler iş başında

Çiçek, 6 yıldır izciliğin içinde olduğunu, izciliğin ilkeleri ile İslam'ın çoğu ilkesinin örtüştüğüne işaret etti.

İzcilerin bu tür yardım faaliyetleri içinde olmasının önemli olduğunu dile getiren Çiçek, "İzcilik bizlere, insanlara, doğaya, çevreye karşı saygılı olmamızı ve barışı öğütlüyor. İzciler olarak böyle bir olaya duyarsız kalamazdık. Taşın altına elimizi koymalıydık. Kayseri'de 6 izcilik kulübümüz var. Buradaki izci liderlerimiz, izci gençlerimiz yardımları Suriyeli ailelere ulaştırmamız konusunda yardımcı oluyor, ailelerin ihtiyaçlarını evlerine kadar ulaştırıyorlar. Onların genç yaşta bu işin içinde yer almaları çok önemli" şeklinde konuştu.

Bir yıldır Kayseri'de yaşayan Suriyeli Hand Gaz Muiz ise 7 çocuğuyla Türkiye'ye sığındığını belirtti.

Derneğin yardımlarıyla yaşamlarını sürdürdüklerini kaydeden Muiz, "Onlara minnettarız, her ihtiyacımızda onlara gidiyoruz. Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.

Halep'ten gelen Yasir Abdullah ise Kayserililerin kendilerine sahip çıktığını vurgulayarak, "Bizi hiç yalnız bırakmıyorlar. Beynimden ameliyat oldum, çalışamıyorum. Ancak yardımlar sayesinde çocuklarımla geçiniyoruz" dedi. - Kayseri

Kaynak: AA / Yerel

Yüksel Çiçek Eskişehir Kayseri Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title