Haberler

İzciler Allahuekber Şehitlerini Anmak İçin Yollara Düştü

Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından düzenlenen 7'nci Allahuekber Şehitlerini anma ve milli bilinç oluşturma kampı, Erzurum'daki kahraman çocuklar anıtı önünde başladı.

Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından düzenlenen 7'nci Allahuekber Şehitlerini anma ve milli bilinç oluşturma kampı, Erzurum'daki kahraman çocuklar anıtı önünde başladı. Cenk Marşı ve Dağ Başını duman almış marşını okuyan izciler, ellerinde temsili cephanelik torbalarıyla 1914'de atalarının şehit düştüğü zorlu yolculuğa çıktı.

Osmanlı- Rus savaşı sırasında Allahuekber dağlarında şehit düşen 60 bin Mehmetçiği anmak için Türkiye İzcilik Federasyonu 7'nci kez milli bilinç oluşturma kampı düzenledi. 22 Aralık 1914-15 Ocak 1915 tarihleri arasında donarak şehit düşen Türk askerini anmak için Türkiye'nin 81 ilinden Erzurum'a gelen 400'e yakın izci, sabah saatlerinde tarihi Lalapaşa Camii önünde toplandı. Zorlu yolculuk öncesi izciler, Cenk Marşı ve Dağbaşını Duman almış marşı ile Osmanlı-Rus savaşında Türk askerine yiyecek taşıyan çocuklar için yaptırılan Erzurum'un Kahraman Çocukları anıtını ziyaret etti. Sırtlarında temsili yiyecek ve cephanelik torbalarıyla anıt önünden marşlar söyleyen geçen izciler, milli bilinç kampında olmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi.

Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Dinçer Subaşı, 7'ncisi düzenlenen milli bilinç oluşturma kampına ilk defa yurt dışından bir katılım olduğunu belirtti. Filistin'den kampa katılacak izcilerin Şenkaya'nın Gaziler köyüne geleceğini vurgulayan Subaşı, burada cami minaresine sancak çekileceğini ve ezan okunacağını bildirdi. Köy camiinde mevlit okunmasından sonra bir grup izcinin de Bardız şehitliğine çıkacağını anlatan Subaşı, tecrübeli izcilerin 20 kilometrelik yolu yürüyerek Kaynakyayla köyünde kamp kuracaklarını ifade etti. Subaşı, ayrıca bu yıl ilk defa radyo telsizleri amatörlerinin etkinliği yurt dışına yaymak amacıyla çalışma yapacaklarını söyledi. - Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

title