Haberler

İzban, Konut Satışını Uçurdu

Şubat ayında sefere başlayan İZBAN'la birlikte Torbalı'da konut satışı tavan yaptı. Ocak ayında 357 evin satıldığı ilçede şubat, mart ve nisan aylarında bu rakam 500'ü geçti. Torbalı bu istatistikle Konak, Bornova, Bayraklı, Balçova gibi metropol ilçeleri solladı. Geçen yıl günde ortalama 14 evin satıldığı Torbalı'da, şubat ayından bu yana konut satışında patlama yaşandı. Ocak ayında 357 ev satılırken, asıl hareketlilik İZBAN seferlerinin başlamasıyla gerçekleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, şubat ayında konut satışı 450'yi aşarken, mart ayında zirveye çıktı. Geçen ay 504 evin satıldığı ilçede, günlük satış oranı 14'ten 18'e çıktı. Nisan ayında konut satışının 600'e dayanacağını ifade eden Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, "Satılan konutların yüzde 70'ini İzmirliler alıyor. İzmirli hem yatırım ve hem de oturmak için Torbalı'yı tercih ediyor" dedi. Geçen yıla nazaran yüzde 35 civarında artan konut satışındaki bu hareketliliği, İZBAN seferlerine bağlayan Olgun, "İZBAN henüz ilçeye gelmeden bile birçok İzmirli tarafından ilçede konut alımı gerçekleşiyordu. Seferler başladı hareketlilik arttı. Konut satışlarının ilerleyen aylarda daha da yükselmesini bekliyoruz" diye konuştu.

25 İLÇEYİ SOLLADI

İzmir'de konut satışının en fazla gerçekleştiği ilçelerin başında gelen Torbalı'da İZBAN seferleri ile birlikte bu alanda patlama oldu. Geçen yıl ocak şubat ve mart ayında toplam bin ev satılırken bu yıl bu rakam bin 400'e dayandı. İZBAN ile İzmir'in artık daha yakın olmasını fırsat bilen birçok kişi ev alırken Torbalı'yı tercih ediyor. Öte yandan TÜİK verilerine göre, mart ayında konut satışlarında Torbalı, İzmir ilçeleri arasında 5. oldu. Torbalı; Konak, Bornova, Bayraklı, Balçova gibi merkezi 25 ilçeyi geride bıraktı.

GAYRİMENKUL DEĞERİ YÜZDE 30 ARTTI

İnşaat ve emlak piyasasındaki rakamları açıklayan Torbalı Ticaret Odası'nın verileri de ilginç. Türkiye genelinde konutta yıllık fiyat artışı yüzde 17'yi bulurken, bu rakam Torbalı'da yüzde 30. Torbalı emlak piyasasında hem İzmir hem de Türkiye ortalamasının üstünde bir artış yaşandı. Satışlarda yüzde 30 bir artış olduğu görülürken, kiralık dairelerin fiyatlarında da en az yüzde 10'luk bir artış görüldü. Geçen yıl bir dairenin metrekare fiyatı en az bin liradan satılırken, bu yıl bin 300 TL'den alıcı buluyor. İzmir'in en çok değerlenen ilçeleri arasında ilk sırayı alan Torbalı'da gayrimenkullerin değeri geçen yıla oranla yüzde 30 arttı.

YILDA 5 BİN KONUT

Olgun, sözlerine şöyle devam etti: "Odamıza kayıtlı faal 250 müteahhit var. Torbalı Belediyesi her yıl 2 bin inşaata ruhsat veriyor. İnşaat sektörü ilçemizin lokomotifi konumundadır. Yılda 5 bin konut üretiyoruz. Konut kalitemiz İzmir'in çok üzerindedir." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Torbalı Bornova Konak İzmir Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title