Haberler

İzban'daki Grev

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZBAN'da 8 Kasım'da başlayan greve ilişkin, "Grevi bitirmek için önümüzdeki günlerde Ankara'da TCDD Genel Müdürü, Sayın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ile görüşeceğim. Sendikanın genel başkanından da randevu talep ettim." dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZBAN'da 8 Kasım'da başlayan greve ilişkin, "Grevi bitirmek için önümüzdeki günlerde Ankara'da TCDD Genel Müdürü, Sayın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ile görüşeceğim. Sendikanın genel başkanından da randevu talep ettim." dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi kasım ayı ilk toplantısı, Kocaoğlu başkanlığında belediye meclis salonunda yapıldı.

Toplantıda söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, İZBAN'daki "krizin" haziran ayından bu yana kendini belli ettiğini, buna rağmen büyükşehir belediyesinin önlem almadığını savundu.

İzmirlilerin mağdur edildiğini belirten Doğan, "Kent insanı ulaşım çilesi yaşamaya devam ediyor. Dün itibarıyla İZBAN'nın maddi kaybı 1 milyon 620 bin lira olarak hesaplandı. Oysa sözleşmede işçilerin istediği maaş farkı hesaplandığında 620 bin lira olduğu gözüküyor. Bu konuda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanının daha fazla inisiyatif almasını bekliyoruz." diye konuştu.

Doğan, İZBAN'daki grevin iyi niyet sarf edilirse biteceğini kaydederek, "Ancak kaygınızı çok iyi anlıyoruz. Eğer bu sözleşme yapılırsa Büyükşehir Belediyesine bağlı 11 şirket var, Metro AŞ dışında hepsi zarar ediyor, bu durum onlara yansır mı diye kaygılanıyorsunuz." dedi.

Doğan ve İZBAN greviyle ilgili taraflarla yaptığı görüşmeler nedeniyle AK Parti İl Başkanı Bülent Delican'ı eleştiren CHP Grup Başkanvekili Sırrı Aydoğan arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

Doğan'nın eleştirilerine yanıt veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu da grevi bitirmek için "işin göbeğinde" olduğunu ifade etti.

İZBAN işçilerinin üye olduğu Demiryol-İş Sendikası İzmir Şubesi yönetimiyle bugün görüştüğünü aktaran Kocaoğlu, "TCDD Genel Müdürü, Sayın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı'nı arayacağım. Grevi bitirmek için önümüzdeki günlerde Ankara'da TCDD Genel Müdürü, Sayın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ile görüşeceğim. Sendikanın genel başkanından da randevu talep ettim." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Aziz Kocaoğlu Bilal Doğan İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title