Haberler

İZBAN'da Elektrik Panosu Alevlendi: 3 Yaralı

Güncelleme:

İzmir Banliyö Hattında seyir halindeki bir tren setinin elektrik aksamından çıkan kıvılcım ve alev paniğe neden oldu.

İzmir Banliyö Hattı'nda (İZBAN) bir tren setinin elektrik aksamından kıvılcım ve alev çıkması üzerine yolcular "imdat" butonuna basarak durdurdukları treni tahliye etti.

İlk belirlemelere göre yüzünde yanık oluşan 2 yolcu ile düşme sonucu ayağı kırılan bir yolcu hastaneye kaldırıldı?.

Edinilen bilgiye göre Gaziemir'den Menemen yönüne giden İZBAN treninde, Alsancak istasyonuna yaklaştığı sırada elektrik panolarının bulunduğu bölümden ses gelerek kıvılcım ve alev çıkmaya başladı.

Durum karşısında panik yaşanırken, bazı yolcuların "imdat" butonuna basması üzerine tren durdu. Vagonların kapılarını açarak raylara inen yolcular yakındaki Alsancak İstasyonu'na ulaştı.

İlk belirlemelere göre olay sırasında 2 yolcu yanma sonucu yüzünden yaralandı, treni tahliye etmek isteyen 1 yolcu da düşerek ayağını kırdı. Yaralılar Alsancak İstasyonuna gelen sağlık ekipleri tarafından hastanelere kaldırıldı.

İZBAN'dan açıklama

İZBAN'dan yapılan açıklamada ise trenin Alsancak İstasyonu'na girmesi esnasında arklanma (kıvılcımlanma) yaşandığı ve paniğe kapılan bazı yolcuların set kapılarını manuel açarak raylara inmeye çalıştığı ifade edildi.

"Anons ve yönlendirmeyi beklemeden yapılan hareket nedeniyle, trenden atlayıp raylara düşen yaşlı bir yolcunun bacağının kırıldığı, iki yolcunun ise yüzünden hafif yaralandığı" kaydedilen açıklamada, İZBAN ekiplerinin alevlenmenin ve yangın riskinin yaşanmadığı arklanmaya anında müdahale ettiği ve banliyö trafiğini normal akışına döndürdüğü belirtildi.

Açıklamada yetkililerin şu ifadelerine yer verildi:

"Böylesi durumlarda mutlaka anons ve yönlendirmelerin beklenmesi gerek. Trenler, üst düzey ve teknolojik güvenlik önlemleriyle donatılmıştır. Yolcularımızın bu gibi durumlarda mutlaka anonsları ve yönlendirmeleri takip etmelerini, raylara hiçbir şekilde inmemelerini önemle hatırlatırız." - İzmir

Kaynak: AA / Güncel

Gaziemir Menemen İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title