Haberler

İyte'de 2. Savunma Sanayii Paneli Yapıldı

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Girişim Topluluğu tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Savunma Sanayii ve Havacılık Paneli, Türkiye’nin önde gelen firmalarının katılımıyla gerçekleşti.

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Girişim Topluluğu tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Savunma Sanayii ve Havacılık Paneli, Türkiye'nin önde gelen firmalarının katılımıyla gerçekleşti.

İYTE Girişim Topluluğu üyesi Yakup Aydın panelin amacını şöyle anlattı: "Savunma sanayii ve havacılık alanındaki gelişmelerin yakından takip edilmesi ve edineceğimiz bilgiler ışığında geleceğimizi şekillendirmeyi hedeflemekteyiz. "

REKTÖR GÜDEN: FIRSATI DEĞERLENDİRİN

İYTE Kütüphane Gösteri Merkezi'nde, 21 Nisan 2014 tarihinde yapılan panelin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa Güden, önümüzdeki dönemde bilgiyi elde etme ve onu faydalı bilgiye dönüştürmenin çok daha önem kazanacağına vurgu yaptı. Yapılan analizlere göre insanlık tarihi boyunca üretilen bilgi miktarından daha fazlasının son iki yılda üretildiğini belirten Prof. Dr. Güden, bu "Büyük Veri"nin (Big Data), en büyük araştırma alanlarından biri olacağına işaret etti.

İçlerinde girişimcilik ruhu taşıyan öğrencilere seslenen Rektör Güden, içinde bulunduğumuz dönemin onlar için bir fırsat olduğunu, çünkü devletin önemli teşviklerde bulunduğunu belirterek, "Bundan 10 yıl sonra bu tür destekleri bulamayabilirsiniz. Türkiye artık teknolojisini geliştiren bir ülkeye evrilmektedir. Bunun en güzel örneği de savunma sanayiinin yerleştirilmesidir" diye konuştu.

Son 10 yıldır Türkiye'nin savunma sanayiiyle ilgili teknolojileri kendisinin üretmeye başladığına işaret eden Prof. Dr. Güden, "Bugün dünyanın büyük firmaları, üniversitelerden çıkmıştır. Çoğu küçük bir şirket olarak üniversitelerde, teknoparklarda doğmuştur. " diyerek, ikincisi düzenlenen İYTE Savunma Sanayii Paneli'nin faydalı olacağına inandığını belirtti.

MODERN BİR SAVUNMA SANAYİİ

Savunma Sanayi Müsteşarlığı Teknoloji Yönetim Grup Müdürü Deniz Demirci ise yaptığı sunumda Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nı tanıtarak, yaptıkları çalışmalar ve Ar-Ge faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Savunma Sanayii Müsteşarlığı olarak, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin modernizasyonu ve modern bir savunma sanayii gelişimi gibi iki temel görevleri olduğunu ifade eden Demirci, savunma amaçlı üretilen yeni teknolojilerden bahsetti.

Panelin destek sponsorlarından Mimarlık ve Mühendisler Grubu İzmir Şubesi Başkanı Ünal Özturkut'un girişimcilik ruhuyla ilgili kendi iş deneyimlerini anlattığı konuşmasının ardından söz alan Figes AŞ İzmir Bölge Sorumlusu Eser Pala da Osmanlı'dan günümüze savunma sanayiinde kullanılan teknolojiyi içeren bir sunum yaptı. Panelin ana sponsoru olan Figes AŞ'nin çalışmaları ve hedefleriyle ilgili de bilgi veren Pala, "Türkiye'de artık olgunlaşmış bir savunma sanayiinden söz edebiliriz" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından, katılımcı firmalara Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Akkurt tarafından plaket verildi. Panel iki ayrı oturumla devam etti.

Ana teması "Türkiye'de Savunma Sanayii ve Milli Projeler" olan İYTE 2. Savunma Sanayii ve Havacılık Paneli'ne; Aselsan, Roketsan, TAİ, Figes, BMC, TÜBİTAK SAGE gibi savunma sanayiinin önde gelen firmalarının yanı sıra İzmir Genç İşadamları Derneği, TEKNOPARK İZMİR Atmosfer Teknoloji Transfer Ofisi de destek verdi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Güden Türkiye Aydın İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title