Haberler

İyilik Yap, Askıya As"

Karaman'da bir anaokulunda düzenlenen "İyilik yap, askıya as" projesi ile öğrencilere iyilik yapma duygusu aşılanırken, ihtiyaç sahipleri de kullanabilecekleri kıyafetlere ulaşıyor.

MEHMET ÇETİN - Karaman'da bir anaokulunda düzenlenen "İyilik yap, askıya as" projesi ile öğrencilere iyilik yapma duygusu aşılanırken, ihtiyaç sahipleri de kullanabilecekleri kıyafetlere ulaşıyor.

Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu öğretmenleri, öğrencilere unutulan değerlerin öğretilmesi amacıyla "İyilik yap, askıya as" projesi hazırladı.

Proje ile öğrenci velileri evlerinde kullanmadıkları kıyafetleri temizledikten sonra Aktekke Kent Meydanı'nda kurulan standa getiriyor. Burada askıya asılan kıyafetler, gereksinimi olan kimselerin kullanımına sunuluyor.

Okul öğretmenlerinden Merve Ulaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projeyle okul öncesi eğitimi alan çocuklara saygı, sevgi, iyilik ve yardımlaşma gibi değerleri yaşayarak öğretmeyi amaçladıklarını söyledi.

Unutulan değerleri çocuklara öğreterek, topluma da örnek olmaya çalıştıklarını ifade eden Ulaş, şöyle dedi:

"Bu, yardımseverliğin yaygınlaşması amacıyla düşündüğümüz bir sosyal proje. Velilerimiz dolaplarında bekleyen, kullanmadıkları giyecekleri buraya getiriyor. Biz de askıya asarak ihtiyacı olanların almasına vesile oluyoruz. Bu sayede çocuklarımızın yardımseverlik duygusunun gelişmesini, bu duygunun kalıcı hale gelmesini amaçlıyoruz."

"Amacımıza ulaşacağımızı düşünüyorum"

Okul müdürü Rukiye Kurt da projeye ilginin beklediklerinin üzerinde olduğunu dile getirerek, şunları aktardı:

"Velilerimiz kullanmadıkları giyecekleri yıkayıp, ütüleyip bize getirdi. Belediyemizden bir yer istedik, onlar da burayı bize tahsis etti. Bu çalışmamıza Karaman'daki herkesi dahil etmek istedik. Duyurular yaptık. Çok olumlu dönüşler oldu. Bu çalışma 10 gün sürecek. Amacımıza ulaşacağımızı düşünüyorum. Projenin hayata geçirilmesinde öğrencilerimizin büyük payı var. Bu yaşta edinilen alışkanlıklar ömür boyu devam eder. Umarım ki projeye dahil olan çocuklarımız, ileride iyiliksever, topluma faydalı bireyler olarak karşımıza çıkacaklar."

Projeye destek veren velilerden Derya Uysal, çocuğu öğretmeninin notunu getirdiğinde heyecanlandığını belirterek, "Notu okuyunca evde ne var ne yok çocuğumla araştırdık. Hem kendimizin hem de çocuğumun kullanmadığı onlarca eşya olduğunu tespit ettik. Bunları hazırladık. Projeden tanıdıklarımıza da bahsettik. Onlar da eşya getirdi. Çocuklarımız şu anda çok mutlu. Onların iyilik yapma isteklerini hissettim. İnşallah birilerine faydamız olur" sözlerine yer verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Karaman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title