Haberler

İyilik Fotoğrafları Sergisi"

Deniz Feneri Derneği'nin düzenlediği "iyilik" konulu yarışmada dereceye giren fotoğrafların yer aldığı "İyilik Fotoğrafları Sergisi" ziyarete açıldı.

Deniz Feneri Derneği'nin düzenlediği "iyilik" konulu yarışmada dereceye giren fotoğrafların yer aldığı "İyilik Fotoğrafları Sergisi" ziyarete açıldı.

Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki serginin açılışında konuşan derneğin Genel Başkanı Mehmet Cengiz, 20 yıldır mazlumlara yardıma koşan bir sivil toplum kuruluşu olduklarını belirterek, "Bu sene ilk defa iyilik konulu bir fotoğraf yarışması düzenledik. Amacımız iyilikle anılan bu dernekte, fotoğraf aracılığıyla da iyiliğin bir şekilde topluma yayılmasına katkı sağlamaktı. Bin 200 yarışmacı yarıştı. Türkiye'nin her tarafından iyilikle ilgili fotoğraflar geldi" dedi.

Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür eden Cengiz, "Dünyanın dört bir yanında zulüm gezerken, kan ve gözyaşı hakimken, bir yandan da iyiliği yaşatmak üzere kurulan bu kuruluş, bir nebze de olsa toplumda iyiliği yaşatma mücadelesini devam ettirmek için bu tür faaliyetler inşa ediyor" ifadelerini kullandı.

Sergiye ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan yarışmanın koordinatörü Murat Gül ise iyilik temasının dünyada ve Türkiye'de önemli bir yer tuttuğunu aktararak, "Giderek belirli vasıfları kaybetmeye başladık. Birbirimizden uzaklaşıyoruz. Biz bunu biraz da bunun için istedik. İyiliği sürekli hatırda tutmak, sürekli birşeyleri vesile etmek. Onun için bu temanın uygun olduğunu düşünüyoruz. Böyle fotoğrafların sergilenmesi, iyiliğin hep kalıcı olmasını istiyoruz" diye konuştu.

Yarışmaya Konya'dan katılan Seyit Konyalı "El" ile birinci, Hakkari'den Murat Adıyaman "Bir Tas Yemek İçin" ile ikinci, Kocaeli'den Sare Kural ise "İyi Davranış" fotoğrafı ile üçüncülük ödülüne hak kazandı.

Sergi 31 Ekim'e kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Mehmet Cengiz Zeytinburnu Türkiye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title