Haberler

İyi Pazarlar" Ekibinden Alaçatı'ya Ziyaret

Batı Anadolu Grubu’nun 50. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla hayata geçirdiği “İyi Pazarlar” projesinin gezici ekibi, Alaçatı pazarını ziyaret etti.

Batı Anadolu Grubu'nun 50. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla hayata geçirdiği "İyi Pazarlar" projesinin gezici ekibi, Alaçatı pazarını ziyaret etti.

Hem yetişkinlerin hem de gelişme çağındaki çocukların dengeli beslenme ve düzenli egzersiz yapma alışkanlığı geliştirmelerine katkıda bulunmayı amaçlayan "İyi Pazarlar" projesi ekibi Alaçatı pazarını ziyaret ederek, uzman diyetisyen aracılığıyla doğru ve dengeli beslenme konusunda bilgilendirmede bulundu.

Bugüne dek gerçekleştirilen 18 pazar ziyaretinde, yaklaşık 10 bin kişiye ulaşan "İyi Pazarlar" projesi ekibi, pazara alışverişe gelen halkla buluşan diyetisyenler aracılığıyla, doğru beslenmenin, yeterli miktarda taze sebze ve meyve tüketmenin, mevsimine uygun ürünleri tercih etmenin önemini aktarıyor. Egenin dört bir yanında kurulan 20'ye yakın geleneksel pazara, gezici bir araçla yıl boyunca sayısı yaklaşık yüzü bulacak ziyaretlerde, bilgilendirici yayınlar dağıtılacak ve ödüllü aktiviteler gerçekleşecek.

YOĞUN İLGİ

Batı Anadolu Grubu'nun İcra Kurulu Üyesi Feyyaz Ünal, Alaçatı pazarında bulunan birbirinden farklı otların Ege mutfağındaki önemine değinerek, "Ege'nin kendine has otlarıyla meraklılarını buluşturan Alaçatı pazarında, İyi Pazarlar ekibimize ilgi yoğun oldu. Pazardaki otlardan Egelilerin sofrasından eksik olmayan hem sağlıklı hem de oldukça leziz yemekler yapılıyor. Alaçatı, sağlıklı yemeklerin damağa da hitap edebileceğini kanıtlayan birçok mekana ev sahipliği yapıyor. İyi Pazarlar ekibimizle Alaçatı pazarında halkla ve esnafla bir araya gelmekten ayrı bir keyif aldık" dedi.

SÖZÜM SÖZ ANLAŞMASI

Sağlık Bakanlığı İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'nün de desteklediği projede uzman diyetisyenler, vücut analizleri yaparak tavsiyelerde bulunduklarını ve gerçekleştirdikleri işbirliğinden duydukları memnuniyeti vurgulayan Ünal sözlerine şöyle devam etti:

"Proje kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle 'Sözüm Söz' uygulamasını gerçekleştiriyoruz. Buna göre diyetisyenlerimiz 'İyi Pazarlar' Projesi'ne katılanların vücut analizlerini yapıp çeşitli tavsiyelerde bulunduktan sonra, katılımcı aile hekimi kontrolünde sağlıklı beslenme kurallarına ve fiziksel aktivite önerilerine uyacağına dair 'Sözüm Söz' anlaşmasını imzalıyor. Diyetisyen, katılımcıdan onay alması halinde, bir sonraki pazar ziyaretinde, katılımcının vücut analizlerini yapıyor ve kaydettiği gelişmelerle ilgili geri bildirimde bulunuyor. Pazar ziyaretlerinde Sözüm Söz'e yüzlerce başvuru aldık. Ziyaretçilerin "İyi Pazarlar"a gösterdikleri ilgi ve sağlıklı beslenmeye verdikleri önemle karşılaşınca; Batı Anadolu Grubu olarak üstlendiğimiz sorumluluğun ve bu doğrultuda gerçekleştirdiğimiz çalışmaların meyvelerini daha şimdiden almaya başladığımızı görüyoruz. Bu da bizlere gurur ve mutluluk veriyor" dedi.

ÇOCUKLARA DOMATES BİBER PATLICAN KİTABI

"İyi Pazarlar" projesinin bir kolunun da çeşitli yayınlar olacağı açıklandı. Yayın dizisinin ilk kitabı olan "Domates Biber Patlıcan" başlığını taşıyan çocuk kitabı, standı ziyaret eden ailelerin çocuklarına dağıtıldı. Kitapta çocuklara sağlıklı temel besinler tanıtılarak, düzenli ve yeterli miktarda tüketmenin gerekliliği anlatılıyor. Kitabın önemli başlıkları arasında yetişkinlerin de ilgisini çekecek meyve ve sebzelerin hangi aylarda tüketilebileceğini gösteren tablolar da bulunuyor. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Batı Anadolu Alaçatı İzmir Ege Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title