Haberler

"İyi ki Yeşilay Var"

Güncelleme:

Bu yıl "İyi ki Yeşilay var!" konseptiyle 1-7 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek Yeşilay Haftası'nda Türkiye çapında etkinlikler düzenlenecek.

Bu yıl "İyi ki Yeşilay var!" konseptiyle 1-7 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek Yeşilay Haftası'nda Türkiye çapında etkinlikler düzenlenecek. Yeşilay'ın 96. kuruluş yıldönümünün de kutlanacağı hafta dolayısıyla Diyarbakır'da kamuoyunun bağımlılıklara karşı farkındalığını artırmak amacıyla spordan sanata kadar çeşitli etkinlikler yapılacak.

Yeşilay Haftası, bağımlılıklardan uzak, sağlıklı bir yaşama dikkat çekmek üzere 1-7 Mart tarihleri arasında "İyi ki Yeşilay var!" konsepti ile çeşitli etkinlikler ve toplantılarla kutlanacak. Yeşilay Diyarbakır Şubesi ilimizde bulunan kurumları ziyaret ederek ve okulda bağımlıkla mücadele konferansı ile start alacak olan haftada saha aktivitelerinden seminerlere kadar herkesin katılabileceği etkinlikler düzenlenecek.

Yeşilay'ın, bugüne kadar toplumla ve gençlikle kucaklaşmayı, onları her türlü zararlı alışkanlıktan ve bağımlılıktan korumayı ve kurtarmayı hedefleyen birçok faaliyete imza attığını belirten Yeşilay Diyarbakır Şube Başkanı Yahya Öger , "Her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutladığımız Yeşilay Haftasını da vesile kılarak halkımızın bağımlılık konusunda farkındalık düzeyini arttırmak için çeşitli faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Bu yıl da "İyi ki Yeşilay var!" konseptiyle kutlayacağımız haftada, bağımlılıkla ve zararlı alışkanlıklarla mücadele için tüm otoriteleri ve toplumu harekete geçirmeyi amaçlıyoruz" dedi. Gönüllülük ve dayanışmaya dikkat çekmek amacıyla bu yıl Yeşilay Haftası'na, "Yeşilay Dayanışma Haftası" diyerek çalışma yapacaklarını söyleyen Şube Başkanı Öger açıklamasına şu şekilde devam etti:

"İlimizdeki Yeşilay gönüllülerimizle Yeşilay Haftası münasebetiyle zararlı alışkanlıklara ve bunların yayılmasına engel olmak için hep birlikte el ele vererek, etkinlik ve seminerlerimizle bağımlılıklarla mücadele çağrısında bulunacağız".

Bir hafta boyunca düzenlenecek etkinlikler hakkında şu bilgileri verdi:

Çarşamba günü gazi Yaşargil eğitim araştırma hastanesine stand ve karikatür sergisi
Perşembe günü dağ kapı Selahattin Eyyübi Devlet hastanesinde stand, aynı gün Suriyeli öğrenciler için açılan okulda çocuklarla etkinlik
Cuma günü D.Ü.Eğitim Fakültesinde Yeşilay etkinlik çadırı kurulacak ve resim sergimiz olacak.
Cumartesi günü Ninova AVM de Yeşilay etkinlik standı kurulacak burada resim boyama yüz boyam. pazzl kum boyama ile çocuklara yönelik program düzenlenecek.


Bu yıl Yeşilay'ın 96. kuruluş yıldönümünün de kutlanacağını söyleyen Yahya Öger Yeşilay Haftası münasebetiyle zararlı alışkanlıklara ve bunların yayılmasına engel olmak için hep birlikte el ele vererek, bağımlılıklarla mücadele çağrısında bulundu.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title