Haberler

İyi ki varsınız çocuklar!

Güncelleme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin "Abla-Ağabeyleri" yaz boyunca kent merkezi yerine kırsaldaki "kardeşleriyle" buluşuyor.

Torbalı, Ödemiş ve Bayındır'ın köylerindeki ziyaretlerini sürdüren İzmir'in gönüllü gençleri, üstlendikleri görevi "Bizler toprak, onlarsa birer tohum.." cümlesiyle özetliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2007 yılından bu yana sürdürdüğü Ağabey-Abla-Kardeş Projesi'nin genç ve dinamik ekibi, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da İzmir'in köylerindeki çocukları ziyaret etmeye devam ediyor. Her yıl kırsal kesime giderek oradaki çocukların eğitim ve sosyal hayatına önemli katkılar koyan genç gönüllüler, bu kez Torbalı'nın Türkmen köyünde kardeşleriyle buluştu. Sosyolog ve uzmanların da yer aldığı ekip, çocukların yanı sıra annelerle de sohbet toplantıları yaparak onları farklı konularda bilgilendirdi.

Umutlarını gökyüzüne gönderdiler

Köylerine gelen gönüllü abla ve ağabeyleriyle istedikleri gibi oyunlar oynadıklarını ve yeni şeyler öğrendiklerini dile getiren çocuklar, yaşadıkları günü kolay kolay unutamayacaklarını söyledi. Etkinlik sırasında köpük baloncuk çıkaran çocuklar, böylece tüm dileklerini balonla gökyüzüne gönderdi. Köyden ayrılık vakti geldiğinde ise tek bir istekleri vardı: Abla ve ağabeylerinin tekrar köylerine gelmesi..

Gözlerdeki umut ve parıltı..

Gönüllü takımının kardeş abla-ağabeyleri Alper Aytürk ve Aysel Aytürk, aralarındaki güçlü sevgi bağını diğer kardeşleriyle de paylaşmak amacıyla projeye başladıklarını belirtti. Aytürk kardeşler duygularını şöyle paylaştı:

"Yaklaşık iki senedir yer aldığımız bu projeye başladığımız ilk günden beri çocukların bizlerden yardım beklediğini gördük. İlgi göstererek, derslerine yardımcı olarak, oyunlar oynayarak kardeşlerimizin gönlünü fethettik. Bu iş gönüllülük işi.. Onların gözlerindeki umut ve parıltı her şeye değer. Tüm çabamızla onların daha da mutlu olması için uğraşacağız."

Biz toprak, onlar tohum

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nden mezun olan Ahmet Aktaş, başından beri bu projeyi takip ettiğini dile getirdi ve şöyle konuştu: "Şehirde olan çocuklar bu projede daha şanslı, çünkü onlarla haftanın belirli günleri bir araya gelerek bağımızı koparmıyoruz, birbirimize sürekli destek veriyoruz. Biz köy projemizle de kırsalda bulunan çocuklara destek vermeyi amaçladık ve her çocuğa ulaşabilmek için buraya geldik. Bizler bu çocukların umuduyuz. Ben köy projesini şöyle görüyorum. Bizler toprak, onlarsa birer tohum.. Toprakla tohumun birleşmesi ne kadar mükemmelse, biz de bu köy projesinde yer alarak sevgi duvarını aşıyoruz."

9 köyde 600 kardeş

Abla- ağabey- kardeş projesinin gönüllü gençleri, 21 Temmuz'da Torbalı'nın Kazımkarabekir ve Gazipaşa, 2- 4 Ağustos'ta ise Ödemiş 'in Bademler köylerindeki kardeşleriyle bir araya gelecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Torbalı Ödemiş Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title