Haberler

'İyi İnsanız' Sözüne İnandı, 26 Bin Lira Dolandırıldı

Güncelleme:

Bursa'da yaşayan Safiye Işık (62), polis olduğunu söyleyerek kendisini dolandıran şahıslara, 23 bin lira değerindeki ziynet eşyasını ve 3 bin lira parasını kaptırdı.

Bursa'da 62 yaşındaki Safiye Işık, kendisini arayıp polis olarak tanıtan dolandırıcılara 23 bin lira değerindeki ziynet eşyasını ve 3 bin lira parasını kaptırdı. Safiye Işık, kendisini polis olarak tanıtan şüphelinin dolandırıcı olduğunu anladığını, telefonu yüzüne kapattığını fakat tekrar arayıp, 'Biz iyi insanlarız. Hırsızlığı ortaya çıkartmak istiyoruz' deyince inandığını söyledi.

KENDİSİNİ POLİS OLARAK TANITTI

Olay, Merkez Osmangazi ilçesi Yunuseli Mahallesi Yeşilyurt Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre dolandırıcılar, 3 çocuk annesi Safiye Işık'ın cep telefonu arayarak polis olduklarını söyledi. Dolandırıcılar, Safiye Işık'a bir kuyumcu hırsızlığında parmak izine ulaşıldığını, evinde bulunan para ve ziynet eşyalarını kendilerine vererek paraları karşılaştıracaklarını söyledi. Bunun üzerine paniğe kapılan Safiye Işık, evinde bulunan 23 bin lira değerinde ziynet eşyası ve 3 bin lira nakit parayı bir poşete koydu. Şüpheli, Safiye Işık'ın, evinden 1 kilometre uzakta bulunan parka gelmesini, paraları buradan alacağını ve telefonu kapatmaması gerektiğini söyledi.

PARA VE ALTINLARI KENDİ ELLERİYLE VERDİ

Sahte polislerin tarif ettiği parka giden Safiye Işık, kendisini Hakan olarak tanıtan şüpheliye, 23 bin lira değerinde ziynet eşyası ve 3 bin lira nakit parayı, poşet içersinde teslim etti. Poşeti alan dolandırıcı, kadına kendisini 1 saat sonra arayacağını söyleyerek uzaklaştı. Safiye Işık, polislerin 1 saat geçmesine rağmen kendisini aramamasından şüphelenerek 155 Polis İmdat hattın arayarak dolandırıldığını söyledi.

Safiye Işık'ın ihbarı üzerine Bursa Emniyet Müdürlüğü Bölgeye Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne bağlı ekipler kısa sürede belirtilen adrese yönlendirildi. Eipler, Safiye Işık'ın paraları teslim ettiği yerde araştırma yaparken çevrede bulunan güvenlik kameralarını da takibe aldı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Safiye Işık, cep telefonuyla arayan kişinin kendisini polis olarak tanıttığını söyledi.

ÖNCE İNANMADIM SONRA İKNA ETTİLER

Işık, "Beni aradıklarından altın hırsızlığından kimlik bilgilerime ve parmak izime ulaştıklarını söylediler. İnanmayıp, 'Siz dolandıcısınız' diyerek telefonu kapattım. Ancak beni yine aradı. Kendilerinin iyi insanlar olduklarını, hırsızlığı ortaya çıkartmak için böyle bir şey yaptıklarını söyledi. Ben de bu kez inandım, paralarını ve altınlarımı poşete koyarak yola çıktım. 23 Nisan Parkı'na gelmemi söyledi ve burada uzun boylu ve zayıf birine poşeti verdim. Bana eve gitmem gerektiğini ve 1 saat içinde beni arayacağını söyledi. Aramayınca polise başvurdum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Yeşilyurt Osmangazi 3.Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title