Haberler

İyi Halli Mahkumlar Yoksul ve Hastalar İçin Tarım İşçisi Oldu -

Haber-Kamera: İhsan DÖRTKARDEŞ / İSTANBUL DHA)Avcılar Belediyesi, Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı ile anlaşarak 'Denetimli Serbestlik Yasası' uyarınca cezasının son bölümünü 'Kamuya yararlı iş' olarak çekmesine karar verilen mahkumlar için tarım alanı tahsis etti.

Haber-Kamera: İhsan DÖRTKARDEŞ / İSTANBUL DHA)

Avcılar Belediyesi, Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı ile anlaşarak 'Denetimli Serbestlik Yasası' uyarınca cezasının son bölümünü 'Kamuya yararlı iş' olarak çekmesine karar verilen mahkumlar için tarım alanı tahsis etti.

İlk etapta yaklaşık 5 dönüm tarlada çalışarak cezalarının son bölümünü tamamlayacak mahkumların yetiştirdiği sebzeler Avcılar Belediyesi AŞ Evi'nde yoksullar için yemek yapımında kullanılacak.

Resmi Gazete'de 11 Nisan 2013 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren 'Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile Koruma Kurulları Kanunu'nu ile binlerce mahkum kısmen özgürlüğüne kavuştu. Yasa ile cezasının son 6 ayını açık cezaevinde kesintisiz geçiren, toplam cezasının 5'te 1'ini tamamlayan, koşullu salıverilmesine 1 yıl ve daha az süre kalan iyi halli hükümlülerin, cezalarının salıverilme tarihine kadar olan kısmını denetimli serbestlik tedbiri kapsamında cezaevi dışında hakimin belirleyeceği 'Kamuya yararlı' işlerde çalıştırılması öngörüldü. Mahkumların büyük bölümü Denetimli Serbestlik Büroları'nın belirlediği genellikle cami veya benzeri kamuya açık yerlerde temizlik hizmetlerinde görevlendirildi. Ancak, bu gibi yerlerde görevlendirilecek mahkum sayısının fazlalığı nedeniyle mahkumların kamu görevi yapılacak alanların sayısı yetersiz kalmaya başladı.

ÖNEMLİ ADIM

Bakırköy Adliyesi Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü, bu konuda Avcılar Belediyesi ile işbirliğine gitti. Uygulamaya konulan protokol kapsamında Denetimli Serbestlik uygulamasına alınan mahkumların cezalarının son günlerini tamamlamaları için Avcılar Belediyesi'ne ait Gümüşpala Mahallesi Şantiye Hizmet alanı girişinde 4 bin 500 metrekarelik alanda 'Tarımsal Faaliyet Alanı ve Botanik Bahçesi' oluşturuldu. Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, bu çalışmayı sosyal sorumluluk projesi olarak değerlendirdiklerini ve 'Dünya Çevre Günü' etkinlikleri kapsamında Çarşamba günü resmen başlanacaklarını anlatırken şöyle dedi:

"Kent tarımı konusunda çalışıyorduk. Elimizdeki bütün alanları tarım yapılacak alanlara dönüştürüp özellikle sebze yetiştirerek insanların faydalanmasına sunmayı düşünürken mahkumların çalıştırılması ile ilgili Denetim Serbestliği ve onların rehabilite edilmesi ile ilgili talep geldi. Mahkumların topluma kazandırılması ve rehabilitasyonunda tarımla uğraşma, sebze yetiştirme, bahçe ile uğraşmanın yararlı olacağını düşündüğümüz için onlara kent tarımı yaptırabilmeyi önerdik. Çok beğenildi. Mahkumlar, kent tarlala bahçelerini görevlilerimizle yetiştirmeye başladı. Burada domates, biber, kabak gibi çeşitli sebzeleri yetiştireceğiz. Aynı alandaki ihtiyaç sahiplerine günde 3 çeşit yemek ulaştırdığımız belediye aşevimiz var. Mahkumların ürettiği sebze veya meyveler aşevine gönderilecek. Yani mahkumlar yetiştirecek ihtiyaç sahipleri yiyecek. 5 dönümlük alanı daha ilçe sakinleri için kent tarımı yapan alan haline getireceğiz."

Yarın 'Dünya Çevre Günü' etkinlikleri kapsamında elektronik geri dönüşüm atık tesisi, köpek oyun parkı ile birlikte açılışı yapılacak tarım alanında çalışmayan başlayan ilk 7 mahkumdan Furkan Özgür Ç., 'Basit yaralama' suçundan hüküm giydiğini, bu cezasının 4 bin 600 TL'ye çevrildiğini ödeyemeyince 'Kamuya yararlı iş' olarak burada çalışmayı kabul ettiğini söyledi. Fudkan Özgür Ç., uygulamadan memnun olduklarını koşulların biraz daha iyileştirilmesi gerektiğini ifade etti.

'BURADA HAYATIN ZORLUKLARINI GÖREBİLİYORSUNUZ"

Denetimli Serbestlik Yasası'ndan yararlandırılarak tarlada çalışmaya başlayan mahkumlardan Hamit Yeşilyurt, tarım çalışması ile elde edilen sebzelerin ihtiyaç sahiplerine gönderilmesinden son derece memnun olduklarını anlatırken 'Buraya geleli 25- 26 gün oluyor çıkalı. Burası daha iyi. Cezaevinde hiçbir aktivite yok. Burada, aileniz, dostlarınızla varsınız, onlarla görüşebiliyorsunuz. Orada sadece sohbet ederek zaman tüketmeye çalışıyorsunuz. Burada hayatın zorluklarını görebilirsiniz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı Dünya Çevre Günü Avcılar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title