Haberler

İYGAD, Yeniçağ'a yapılan saldırıyı kınadı!

İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği (İYGAD) Yönetim Kurulu, Yeniçağ Gazetesi'ne dün gece yapılan saldırıyı kınayan bir açıklaması yaptı.

İYGAD'IN AÇIKLAMASINDA ŞU GÖRÜŞLERE YER VERİLDİ:

Son dönemlerde sıradan hale gelen gazetecilerle medya binalarına saldırıların son örneğini Yeniçağ gazetesine ait İstanbul Yenibosna'daki merkez binasında yaşandı. Akşam geç saatlerde yüzü maskeli saldırganlar Yeniçağ gazetesine taş ve sopalarla saldırarak korku ve terör yaratmak istemişlerdir. Bu tür olayların tekrarlanması Türkiye'de zaten tartışmalı olan basın özgürlüğünü, daha da kötü bir noktaya çekilmesine yol açıyor.

Bir toplumda demokrasiden ve barıştan söz etmek için önce basın özgürlüğünü ayakta tutmak gerek. Basına yönelik saldırılar direkt halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkına yönelik saldırılardır.

İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu olarak Yeniçağ Gazetesi'ne yapılan saldırıyı kınıyor, aynı binada çalışan Günboyu, Dokuzsütun ve Yeniçağ çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bu ve benzer olayların bir an önce sonuna kadar soruşturularak faillerinin hak ettikleri cezayı almalarını talep ediyoruz.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yenibosna İstanbul Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title