Haberler

İvek İlaç ve Eczacılık Kongre ve Fuarının Tanıtımı, Bıo 2014'te Gerçekleştirildi

Biyoteknoloji alanında dünyanın en önemli organizasyonlarından olan Uluslararası Biyoteknoloji Konferans ve Fuarı (BIO) San Diego’da gerçekleştirildi.

Biyoteknoloji alanında dünyanın en önemli organizasyonlarından olan Uluslararası Biyoteknoloji Konferans ve Fuarı (BIO) San Diego'da gerçekleştirildi. İlaç ve Eczacılık Kurumu Derneği (İVEK) ekibi de BIO Avrupa'yı Türkiye'ye getirmek için San Diego'daydı.

Biyoteknoloji alanında dünyanın en önemli organizasyonlarından biri olan ve her yıl Amerika Birleşik Devletleri'nin değişik kentlerinde düzenlenen Uluslararası Biyoteknoloji Konferans ve Fuarı (BIO), bu yıl San Diego'da düzenlendi. İlaç ve Eczacılık Kurumu Derneği (İVEK) ekibi, aynı etkinliğin Avrupa ayağı olan BIO Avrupa'nın Türkiye'de gerçekleştirilmesi için girişimlerde bulunmak üzere San Diego'daydı. Etkinliğe İVEK adına Başkan Yardımcısı Ecz. Mücahit Yinanç, İVEK İlaç ve Eczacılık Kongre ve Fuarı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Gümüşel, İVEK İlaç ve Eczacılık Kongre ve Fuarı Genel Sekreteri ve İVEK Akademik Kurul Başkanı Dr. Mahmut Tokaç, İVEK Akademik Kurul Başkan Yardımcısı Dr. Yegane Özcan, İVEK İlaç ve Eczacılık Kongre ve Fuarı Öğrenci Kurulu Üyeleri M. Emre Aydın ile M. Esad Yinanç katıldı.

BIO AVRUPA İÇİN GİRİŞİMLERDE BULUNULDU

BIO 2014'te, BIO Avrupa'nın Türkiye'de gerçekleştirilmesi için girişimlerde bulunan İVEK katılımcıları tarafından 28-30 Kasım 2014 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek olan İVEK İlaç ve Eczacılık Kongre ve Fuarının tanıtımı da gerçekleştirildi. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz başkanlığındaki San Diego BIO 2014'e Türk heyetinden, Başbakanlık Yatırım ve Destek Ajansı koordinasyonunda Kalkınma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, TÜBİTAK, İzmir Kalkınma Ajansı gibi kurum ve kuruluşlar yanında Ege Üniversitesi ile 9 Eylül Üniversitelerinin araştırma merkezleri, İVEK, AİFD ve İEİS, Klinik Araştırmalar Derneği gibi sivil toplum kuruluşları da organizasyona katıldılar. Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Ekrem Atbakan, TYDTA Başkanı M. İlker Aycı, TİTCK Başkanı Dr. Saim Kerman, SGK Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Kuruca, TİTCK Başkan Yardımcıları Dr. Hüseyin Yılmaz, Ecz. Güven Arttıran ve Talip Uzun. TEB Başkanı Erdoğan Çolak, TEB Genel Sekreteri Harun Kızılay, AİFD Genel Sekreteri Osman Kara ile İEİS Genel Sekreteri Turgut Tokgöz BIO'ya katılan isimlerdendi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri San Diego Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title