Haberler

İTÜ Rektörü Mehmet Karaca Açıklaması

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, Gaziantep’te yaptığı konuşmada 12 Eylül’den kalma yasa ile yönetildiklerini söyledi.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, Gaziantep'te yaptığı konuşmada 12 Eylül'den kalma yasa ile yönetildiklerini söyledi.

İTÜ Tanıtım Koordinatörlüğü'nün 2014-2015 Akademik Yılı'nda başlattığı 'İTÜ'lü Olmak' projesi, Türkiye'nin farklı illerinde gerçekleşiyor. İTÜ Mezunlar Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen proje, İstanbul'da başlayıp İzmir ve Ankara'da devam etti. Proje kapsamındaki dördüncü il ise Gaziantep oldu.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca başkanlığındaki heyet, Gaziantep'te öğretmenler ve öğrencilerle bir araya geldi. Çok sayıda İTÜ'lünün yaşadığı Gaziantep'te, İTÜ mezunları kahvaltıda bir araya gelerek sohbet etti. Tuğcan Otel'de İTÜ Mezunlar Derneği Gaziantep Şubesi'nin organizasyonuyla ile yapılan kaynaşma toplantısında bir konuşma yapan Rektör Karaca, önemli açıklamalarda bulundu. Karaca, şu anda 130 bini geçkin bir mezun portföyü olduğunu ifade ederek, "Ülke siyasetinden alt yapısına kadar her taşın altında İTÜ'nün ismi ya da resmi vardır. Edirne'den Kars'a kadar her yerde bulunmuşlardır. O yüzden mezun ağı önemli. Üniversiteyi üniversite yapan, en azından belirli sıralamalarda yer aldığı mezun portföyü, köklü geçmişi ve birikimidir. Ne kadar çok şey yapsanız da 50-100 yaşına ulaşmamış üniversitenin başarılı olması mümkün değildir. Hep gelip geçicidir. Çünkü bir birikim olması lazımdır. İTÜ o yüzden çok şanslı, kendini sürekli yenileyebilen dinamik bir süreç içerisinde. En büyük özelliklerinden biri de İstanbul'da olması. Bir de her yere ulaşabilme yeteneğimiz var. Mesela Kars'ın restorasyonu için de proje yapıyoruz, Erzurum için de yapıyoruz, Rize'nin de yapıyoruz, Mardin'e de gidiyoruz. Safranbolu'nun ortaya çıkarılması, şekillenmesinde eski dokunun ortaya çıkarılması İTÜ'nün sayesindedir" dedi.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca son olarak şunları söyledi:

"En büyük sorun şu anda sistem problemidir. Daha 12 Eylül'den kalma bir yasa ile yönetiliyoruz. En büyük sıkıntı o. 9-5 mantalitesi. Memur mantalitesi ve memur alışkanlıklarıyla üniversiteler dünyanın hiçbir yerinde yönetilmiyor. Diğer üniversiteler 4 saat yaşayan ve çalışan yerlerdir. Biz bunlardan arınırsak Türk eğitim sistemi gelişir. Tabii temelde de problemler var." - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Karaca Gaziantep Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title