Haberler

İTÜ GVO'dan Üniversiteye Dört Dörtlük Hazırlık

Güncelleme:

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Özel Ekrem Elginkan Lisesi, dershanesiz dönemde öğrencilerine kapsamlı bir hazırlık programı sunuyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi'nin sınıflarında ve üniversite koşullarında verilen "Üniversiteye Hazırlık Eğitim Programı" ile öğrencilere benzersiz bir deneyim fırsatı sunuluyor.

İTÜ Merkezi Derslik'te 19 Ağustos'ta başlayan ve 17 Haziran 2016'ya kadar sürecek eğitimlerden 11. ve 12. Sınıf öğrencileri yararlanıyor. Programda 12. sınıflar için YGS ve LYS programı devam ederken, IB öğrencileri de Kasım 2015 dönemi IBDP sınavlarına hazırlanıyorlar. Hazırlık kurslarının yıl içinde Cumartesi günleri de devam etmesi planlanıyor.

İTÜ GELENEĞİ İLE FARK YARATILIYOR

200 yılı aşkın köklü bir üniversite geleneği ve atmosferi içinde İTÜ Merkezi Derslik'te yapılan eğitimlerde öğrenciler, İTÜ Kampüsü'ndeki tüm imkanlardan faydalanma imkanı buluyorlar. Bu sayede öğrencilerin motivasyonlarını yükseltmeyi hedeflediklerini belirten İTÜ GVO Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Özeren, "İTÜ atmosferinde hazırlanan öğrencilerimiz, diğer üniversite adaylarından bir adım önde yarışa başlamış olacaklar" dedi.

Hazırlık Eğitimleri kapsamında, Haziran 2016'ya kadar 11. sınıf öğrencileri 1500, 12. sınıf öğrencileri 1600 saatin üzerinde ders alacak. Her ay yapılacak deneme sınavlarına ek olarak, YGS ve LYS denemeleri ile öğrencilerin başarısı izlenecek. Program, öğrencilerin üniversiteye psikolojik olarak hazırlanmaları, hedeflerini doğru belirleyebilmelerini sağlayacak çalışmalarla da destekleniyor. Hedef belirleme, başarı izleme çalışmalarının yanı sıra, öğrenciler üniversiteye giriş sistemi hakkında kapsamlı olarak bilgilendiriliyor. Sınav maratonu için deneyimli bir eğitmen kadrosu ile hazırlık yapan öğrenciler, etkin ders çalışma teknikleri, sınav stratejileri, mesleki yönlendirme, sınav kaygısı ile baş etme yöntemleri, motivasyon ve tercih danışmanlığı da alıyorlar.

İTÜ GVO Yönetim Kurulu Başkanı Özeren, öğrencilerin sınavlarla ilgili her türlü sorunlarını bire bir takip ederek titizlikle ilgilendiklerini, bireysel başarılarını takip ettiklerini vurgulayarak, şunları söyledi:
"Öğrencilerimizi sınavlar için hem bilgi olarak donanımlı, hem de psikolojik olarak hazır hale getirmeyi amaçlıyoruz. Onları, üniversiteye geçişte başarıya taşıma görevimizi güçlü bir hazırlık programı ile destekliyoruz. İTÜ'nün güçlü tarihi ve köklü akademik birikiminin temelleri üzerine kurulu bir eğitim kurumuyuz. Bu birikimi ve gücü hissederek moral yapılarının daha da güçleneceğine inanıyoruz. Öğrencilerimize ve emeği geçen tüm öğretmenlerimize başarılar diliyorum."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title