Haberler

İTÜ'de Toplu Mezuniyet Töreni Yapılmayacak

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörlüğü, stadyumun yetersiz kalması nedeniyle bu yıl yapılacak toplu mezuniyet töreninden vazgeçerek, her fakültenin ayrı ayrı tören yapmasına karar verdi.

Rektörlükten yapılan açıklamada, Mezuniyet Töreni Düzenleme Komisyonu'nun, geçmiş yıllardaki törenleri incelediği, gelen şikayet ve önerileri değerlendirdiği, öğrencilerden gelen beklenti ve talepleri göz önünde bulundurduğu belirtilerek, mezuniyet töreninin tek bir güne sığdırılarak İTÜ Stadyumu'nda yapılmasında yenilemeye gidilmesi kararı alındığı kaydedildi.

Komisyonca yapılan değerlendirmelerin sonucunda, geçen yıl yaklaşık 3 bin 500 civarında öğrenci mezun eden üniversitenin, kullandığı İTÜ Stadyumun'da kalabalık nedeniyle sorunlar yaşandığı hatırlatılan açıklamada, "Bu yıl mezun sayısı artarak 4 bin civarında olacaktır. Öğrencilerimizin aileleri ve üniversitemizin mensupları hesaplandığında yaklaşık 15 bin kişilik bir kitle bulunması öngörülmektedir. Stadyum kapasitesinin çok üzerindeki bu sayı, düzenli ve güvenli bir biçimde tören yapılmasını engellemektedir" denildi.

Açıklamada, önceki yıllarda, mezuniyet töreninde diploma almaya hak kazanamamış öğrencilerin, birlikte yıllarca eğitim gördüğü sınıfından ayrı mezun olmak istememesi yönündeki talepleri nedeniyle törene katılmasına olanak tanındığı vurgulanarak, ancak bu durumdaki öğrencilerin eklenmesiyle zaten yetersiz olan stadyum kapasitesinin daha da sıkıntılı bir hal aldığı aktarıldı.

Öğrencilerin bu yöndeki taleplerini reddetmemek ve üniversiteden dönem arkadaşlarıyla birlikte mutlu şekilde mezun olmalarını sağlamanın yolunun, stadyumda tek tören yapmamak olduğu belirtilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Stadyum töreninin çok uzun sürmesi ve özellikle törenin ikinci yarısından itibaren diploma alacak bölümlerin saatlerce beklemesi, öğrencilerimizin, ailelerinin ve üniversitemiz mensuplarının önemli şikayetlerinden biridir. Mezuniyet törenini zaman kaybı ve yorucu bir bekleyiş olmaktan çıkarmak adına, sadece fakülte törenlerinin yapılması daha sağlıklı olacaktır. Geçmiş yıllarda öğrencilerimize sadece 3 yakınını törene getirebilme hakkı tanınmaktaydı. Bu karar ise stadyum kapasitesinin yetmemesinden kaynaklanmaktaydı. Mezun sayısının daha da artacak olmasının, geçmiş yıllarda zaman zaman esneyen 3 kişi sınırının katı bir şekilde uygulanmasına, dolayısıyla öğrencilerimizin mutsuzluğuna yol açacağı görülmüştür. Böyle bir olumsuzluğa mahal verilmemesi amaçlanmıştır.

Bu tespitler ışığında, üniversitemizin 2013-2014 Akademik Yılı Mezuniyet Törenleri, 8-11 Temmuz 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve tüm fakültelerimiz kendi mezuniyet törenlerini düzenleyecektir. İTÜ'den dereceyle mezun olan ve fakültelerini dereceyle bitiren öğrencilerimiz için ise ayrı bir tören yapılacaktır.  Fakülte mezuniyet törenleri, başta mezun sayıları olmak üzere çeşitli kriterler göz önünde bulundurularak, fakültelerin yapacağı değerlendirme sonucunda, fakültelerin kendi uygun mekanlarında, Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde, İTÜ Stadyumu'nda ya da peyzaj çalışmaları mezuniyet törenlerine yetiştirilmesi hedeflenen İnşaat Fakültesi'nin karşısındaki sahada yapılabilecektir."

Açıklamada, mezuniyet törenlerinin tarihi, saati ve yerinin ise ilerleyen günlerde fakültelerin öğrenci işleri tarafından ilan edileceği bildirildi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title