Haberler

İTÜ Arı Teknokent Otomotivde Çığır Açacak Teknolojiyi Arıyor

Güncelleme:

İTÜ Çekirdek geçen sene olduğu gibi bu sene de Otomotiv Teknolojileri alanında yeni projelerin geliştirilmesine ön ayak olmayı hedefliyor.

Dünyanın en iyi 20 kuluçka merkezi arasında yer alan İTÜ Çekirdek geçen sene olduğu gibi bu sene de Otomotiv Teknolojileri alanında yeni projelerin geliştirilmesine ön ayak olmayı hedefliyor. Otomotiv teknolojileri alanında İTÜ Çekirdek'in final etabı Big Bang'de, nakdi ve gayrinakdi 3 milyon TL ödülden pay almak isteyen girişimciler 23 Eylül'e kadar İTÜ Çekirdek "Otomotiv Teknolojileri" kategorisine başvuruda bulunabiliyor.

İTÜ Çekirdek'in, OİB ile kurguladığı ve özel kategori olarak belirlediği "Otomotiv Teknolojileri" Türkiye'de otomotiv sektörünün sürdürülebilir rekabet avantajına sahip daha güçlü bir yapıya kavuşmasına yardımcı olmayı hedefliyor.

Güvenlik sistemleri, çevre dostu üniteler, navigasyon, akıllı donanım, elektrik ve elektronik sitemler, iç-dış aydınlatma, akıllı araç yazılımları, enerji tasarrufu gibi bir otomobili oluşturan tüm parçalara ve aksesuarlara yönelik fikri ya da projesi olan girişimciler bu kategoriye başvurabiliyor.

İTÜ Çekirdek Big Bang sahnesinde geçen sene "Otomotiv Teknolojileri" kategorisinde yarışan 5 projeye ana destekçisi Otomotiv İhracatçıları Birliği (OİB) ile birlikte toplam 500 bin TL'yi aşan nakit ödül ve 720 bin TL değerinde bulut bilişim desteği dağıtmıştı.


Kaynak: Bültenler / Güncel

Eylül Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title