Haberler

İtso'ya Ziyaret

Körfez İskenderun Sanayici ve İşadamları Derneği (KİSİAD) yönetimi, Afrika ülkesi olan Burundili iş adamlarıyla İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) yönetimine ziyarette bulundu.

HATAY (AA)- Körfez İskenderun Sanayici ve İşadamları Derneği (KİSİAD) yönetimi, Afrika ülkesi olan Burundili iş adamlarıyla İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) yönetimine ziyarette bulundu.

KİSİAD Başkanı Tamer Eker, İTSO ziyaretinde yaptığı konuşmasında, Gaziantep'te düzenlenen TUSKON Dünya Ticaret Köprüsü toplantısı kapsamında dünyanın değişik ülkelerinden gelen işadamlarının bölgedeki sanayi tesislerinde incelemelerde bulunduğunu kaydetti.

Toplantı kapsamında, Burundi'den gelen heyete Hatay'daki sanayi ve yatırım merkezlerini gezdirdiklerini ifade eden Eker, bu kapsamda ciddi görüşmeler yapıldığını belirtti.

Ziyarette, Türk müteşebbis Mustafa Aslan da Burundi'nin genel durumu hakkında İTSO yönetimine bilgi verdi.

Burundi'nin, Güney Afrika ülkesinde çok verimli toprakları olan Karadeniz iklimi gibi iklime sahip olan bir şehir olduğunu ifade eden Aslan, buradaki işadamlarının özellikle inşaat sektörü, yapı ve denetim malzemeleriyle ilgilendiğini kaydetti.

Burundi'de özellikle enerji sorunlarının olduğunu vurgulayan Aslan, bu bağlamda iki ülke arasında karşılıklı ticari ilişkilerin arttırılabileceğini belirtti.

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise İskenderun'un sanayi ve liman şehri olduğunu, Türkiye'nin demir-çelik ihtiyacının yüzde 40'nın bölgeden karşılandığını kaydetti. - Hatay

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Aslan İskenderun Burundi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title