Haberler

İTO Sivas'a İlköğretim Okulu Yaptıracak

İSTANBUL Ticaret Odası(İTO) tarafından Sivas'ın Yıldızeli İlçesine bağlı Şeyhhalil Beldise'ne yapılacak olan 8 derslikli ilköğretim okulu ve öğretmen lojmanı için protokol imzalandı.

İSTANBUL Ticaret Odası(İTO) tarafından Sivas'ın Yıldızeli İlçesine bağlı Şeyhhalil Beldise'ne yapılacak olan 8 derslikli ilköğretim okulu ve öğretmen lojmanı için protokol imzalandı. 75 kişilik bir heyetle Sivas'a gelen İTO Başkanı Murat Yalçıntaş eğitime büyük önem verdiklerini belirterek başlattıkları proje kapsamında yaptıracakları okula Şehit Yusuf Kolay İlköğretim Okulu ismini vereceklerini belirtti.

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ve 75 kişilik meclis üyesi 13 ilde şehitlerin isimlerini taşıyacak ilköğretim okulları inşa etme projesi çerçevesinde Yıldızeli İlçesi'ne yaptırılacak olan 8 derslikli ilköğretim okulunun protokünü imzalamak üzere kente geldi. Yıldızeli İlçesi'ne bağlı Şeyhhalil Beldesi'nde İTO tarafından 10 dönümlük arsa üzerine yaptırılacak olan 8 derslikli ilköğretim okulu ve öğretmen lojmanının protokolü Valilik binasında Vali Ali Kolat ve İTO Başkanı Murat Yalçıntaş tarafından imzalandı. Vali Kolat eğitime verdikleri destekten dolayı İTO üyelerine teşekkür etti. Kentte 3 yıl önce yaptıkları ziyarette bir okul yaptırma sözü verdiklerini belirten İTO Başkanı Murat Yalçıntaş bu sözü yerine getirmek üzere Sivas'ta olduklarını belirtti. Yalçıntaş İTO olarak başlattıkları bir eğitim hamlesinin olduğunu belirterek, "Bu kapsamda hem eğitime katkı sağlamak hemde bu vatanı borçlu olduğumuz şehitlerimizin isimlerini yaşatmak istedik. Bu nedenelde yaptırdığımız okullara şehit isimleri vermeye karar verdik. Yıldızeli İlçesi Şeyhhalil beldesinde yaptıracağımız okulun ismi de Şehit Yusuf Kolay İlköğretim Okulu olacak" dedi. Konuşmaların ardından imza törenine geçildi. Okul yapım çalışmalarının ilerleyen günlerde başlayacağı belirtildi.

Hilal ÖZDEMİR - SİVAS / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
title